Citytrip naar Newcastle

Ik heb erg lang naar deze citytrip uitgekeken en dat was het meer dan waard. Engeland heb ik altijd al willen bezoeken. Een half jaar geleden boekten wij deze reis. Met de ferry gingen wij naar Newcastle, waar wij 3 dagen verbleven. Afgelopen donderdag was het dan zo ver, samen met mijn vriend reisde ik af naar Engeland. Dit weekend stond vooral in het teken van shoppen, ik heb dan ook hele leuke aankopen gedaan. Morgen komt de shoplog online. Ik had mij voorgenomen om dit weekend te gaan vloggen, helaas ging mijn camera stuk vlak voor wij zouden vertrekken. De onderstaande foto`s staan in willekeurige volgorde.
NC 3 NC 2 NC 1

Dag 1
Tijdens de eerste dag was ik meteen onder de indruk van deze mooie stad, wat een prachtige oude gebouwen. Na het inchecken zijn wij meteen de stad ingegaan om te gaan shoppen. Op de Northumberlandstreet (de winkelstraat) vind je een hele grote Primark en het winkelcentrum Eldon Square. De Primark was de eerste stop, hadden wij in Nederland maar zo`n groot filiaal! In het winkelcentrum zaten mijn favoriete winkels, de Accesorize, Oasis, Topshop, New look en een Dorothy Perkins. Overal was sale, dit hield wel in dat het overal hartstikke druk was en je amper bij alle rekken kon gaan kijken. Die avond aten we bij een pizzeria en nam ik een heerlijk bad.NC 5 NC 4

Dag 2
Ook de tweede dag werd er flink geshopt. Ditmaal in Europa`s grootste overdekte winkelcentrum: Metro centre. In dit winkelcentrum zitten maar liefst 300 winkels! Ook hier zaten alle leuke winkels gevestigd die ik hierboven heb genoemd. Wij waren al erg vroeg bij dit winkelcentrum gearriveerd. De sale rekken waren hier goed geordend en ik scoorde tijdens de tweede dag 3 leuke jurkjes uit de sale. Met tassen vol, mijn vriend kocht hier namelijk ook een aantal dingen, stapten wij weer in de trein richting ons hotel.  Zoals je op de foto`s ziet, past mijn koffer nog maar net dicht. `s Avonds aten wij bij een Amerikaans tentje en dook ik vroeg in bed zodat ik nog een aantal Engelse tijdschriften kon gaan lezen.
NC 7 NC 6

Dag 3
Voor dag 3, tevens de laatste dag, hadden wij een bustour langs alle bezienswaardigheden in Newcastle gepland. Helaas bleek deze bus alleen te rijden van maart tot en met december. De laatste dag brachten wij dus ook door in de binnenstad. Ditmaal niet om te shoppen maar om nog even ergens iets te drinken. Wat heb ik mij verbaasd over alle goed gestylde vrouwen en meiden in Newcastle. Al waren er wel een aantal uitzonderingen. De croptop wordt hier zelfs midden in de winter gedragen en er zijn een hoop mensen die gewoon zonder winterjas over straat gaan. De laatste dag heb ik nog een blauwe zomerjas bij de Primark gepast, maar nam het uiteindelijk niet mee. Ik twijfel nog steeds een beetje over deze jas. Wat vinden jullie?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.