Een geweldig weekendje Parijs

Deze zomer hield de Glamour weer een zomerweggeefmaand, hierbij staat er iedere dag een nieuwe winactie op Glamour.nl. Meestal doe ik wel mee aan al deze winacties, zo ook deze keer. Een aantal weken later werd ik gebeld door Travelbird, ik had via deze zomerweggeefmaand van Glamour een romantisch weekendje Parijs gewonnen. Super leuk natuurlijk! Het was een geweldig weekend, Parijs kan ik nu ook eindelijk van mijn bucketlist afstrepen.

Dag 1
Vorige week vrijdag vertrokken wij met de nachtbus naar Parijs, de volgende ochtend kwamen wij hier heel vroeg aan. Wij verbleven in hotel Joséphine, een wat kleiner maar erg mooi hotel. We mochten nog niet meteen op de kamer, maar de koffers konden wij er wel achterlaten. Na een ontbijtje met verse croissants, waren wij klaar om te gaan shoppen. In Parijs zaten veel Gap filialen, erg jammer dat deze keten niet in Nederland zit. Een andere tip is de winkel Tati, dit is een mix tussen de Xenos en Action. Er wordt van alles verkocht: van kleding tot speelgoed en interieur artikelen. Ik heb niet veel gekocht, maar ben wel erg blij met mijn aankopen. Deze aankopen zie je morgen op mijn blog verschijnen. Toen we `s middags bij het hotel aankwamen mochten wij eindelijk inchecken. Wij hadden de grootste kamer van het hotel! Het personeel was erg aardig en behulpzaam, hotel Joséphine is zeker een aanrader.

Na wat te hebben uitgerust, zijn we uit eten geweest. In de avond stond een bustour by night gepland. Wanneer je ooit een Parijs bent, boek dan ook zo`n tour! Parijs is nog zoveel mooier wanneer het donker is.
P1 P2 P3

Dag 2
Op de tweede dag wilden wij veel gaan bekijken. Wij zijn op de Eiffeltoren geweest, hebben een tour over de Seine gedaan en hebben gewandeld (en een klein beetje geshopt) over des Champs Elysèes. Wat is Parijs een prachtige en indrukwekkende stad met veel oude en prachtige gebouwen. Dag twee vloog voorbij en voor we het wisten stonden wij alweer onze koffers in te pakken. Die avond wilden wij ook nog wat dingen gaan bekijken, dit is niet doorgegaan omdat wij erg moe waren.

Tips voor Parijs:
De hoogtepunten van Parijs? Erg cliché, maar de Eiffeltoren is erg indrukwekkend, vooral als deze verlicht is! Elke eerste minuut van het uur gaan alle lichtjes knipperen, dit ziet er zo mooi uit. Ik blijf een vrouw en vond het shoppen ook wel een van de hoogtepunten. In Parijs heb je andere winkels, en winkels waar ik niet zo vaak kom, zoals Forever 21 en New Look. Ieder winkelcentrum heeft leuke winkels. Ik zou zeggen, bezoek ze allemaal ;). Eigenlijk was alles gewoon mooi: de avondtour, Moulin Rouge, Arc de Triomphe, de Franse muziek… Ik heb het er geweldig gehad!
Eiffeltoren-Parijs P4

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.