Wakker worden naast jou

Meestal is Fedde eerder wakker, heel af en toe is dit eens andersom. Van deze momentjes kan ik heel erg genieten. Ik kan uren naar hem kijken, gewoon alles is leuk aan hem. Hoe hij soms schrikt wanneer hij zelf moet niezen, hoe hij mij aandachtig bekijkt met zijn mooie grote blauwe ogen en hoe hij lacht (vanuit zijn slaap). Sinds een a twee weken lacht onze kleine boef. Bij elk lachje smelt ik helemaal. Misschien is het moment van het eerste lachje wel bijna mooier als de bevalling. Zijn gezichtje ziet er ineens weer zo anders uit! Zijn oogjes stralen gewoon helemaal!
 Wakker worden

 Voordat Fedde werd geboren volgde ik al veel mama blogs. Het was een tijdje erg populair om artikelen te plaatsen over ‘wat niemand je verteld over het moederschap’. Had iemand mij maar vertelt hoe overweldigend het soms kan zijn, al die liefde die je voor jouw kleintje voelt. Sowieso ben ik altijd al snel emotioneel. Vooral bij het programma : met open armen (tv programma over adoptie) houd ik het niet droog. Ik hou zielsveel van mijn kleine jongetje. Maar ben ook enorm angstig geworden. Bang dat er iets met hem, mijzelf, Remco of een andere dierbare gebeurt. Mijn blog is meestal wat oppervlakkig,  ik schrijf veel over interieur, nieuwe aankopen en dagjes weg. Maar vond het ook belangrijk om dit te delen en van mij af te schrijven. Dit is dan ook de eerste keer dat ik mij zo kwetsbaar opstel op mijn blog en dit vind ik dan best ook wel een beetje spannend. Gelukkig kwam ik er na een beetje googlen al snel achter dat deze gevoelens heel normaal zijn. Stomme hormonen ook!
Moeder zijn is het mooiste wat mij ooit is overkomen. Vooraf dacht ik dat ik niet veel zou veranderen als ik zou bevallen. Zat ik daar even naast! Ik hield er al niet zo van om uit te gaan en hoefde er niet heel veel voor op te geven. Het is meer dat ik nu pas besef wat er echt toe doet. Voorheen had ik wel eens dagen waar ik even geen zin in had, het liefste bleef ik dan lekker in bed liggen. Nu heb ik zin in iedere dag, weer een dag die ik door mag brengen met Fedde! Ik vind het heerlijk om moeder te mogen zijn. Ik droomde altijd van een gezinnetje en hoop ooit nog een (of twee) kinderen te mogen krijgen.

5 reacties

  1. Mooi dat je dit zo omschrijft! Erg mooie post, ik hou wel van persoonlijke artikelen dus dit moet je zeker vaker doen! Ik kan zeggen Ik kan het me voorstellen, maar dat is niet zo. Ik ben nooit zwanger geweest en heb geen kindje, maar de verschuivingen heb ik wel meegekregen van lieve vriendinnen van dichtbij.. Geniet! Ze worden zo snel groot…

  2. Zó overweldigend, dat gevoel. Je hebt opeens zo veel en natuurlijk is het het idee dan ook doodeng dat je dat ooit zou kunnen verliezen. Ik ken het hoor, dat gevoel. Heb er ook vaak een blogje over willen schrijven, maar kan met woorden gewoon niet omschrijven hoeveel liefde ik voor mijn kind voel. Overweldigend, hoor.

  3. Die angst gevoelens heb ik ook gehad maar op een bepaald moment ook besloten dat ik niet al het leed van een ander erbij kon en wilde voelen. Toen werd het beter en later worden je zorgen om je gezinnetje normaal/ handelbaar. Het is het mooiste en liefste dat je hebt en het leven is voor de levenden, geniet daar maar lekker van!

  4. Wat mooi geschreven Tineke. Zo bijzonder om op afstand een beetje mee temogen genieten. De liefde voor je kind/kinderen groeit alleen maar en de angst gaat helaas nooit meer weg. Hoop nog vaker van zulke mooie, gevoelige bloggs temogen genieten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.