Vies worden mag!

Fedde is nu bijna 6 maanden oud. Onze dagen bestaan uit knuffelen, spelen, eten geven en wandelen. Maar wanneer hij straks iets ouder is begint het opvoeden pas echt. Het mooie van opvoeden van je eigen kind/kinderen is dat je vrij bent om die opvoeding zelf in te vullen. En over de opvoeding heb ik natuurlijk al veel ideeën en voornemens. Ik heb zelf een hele leuke jeugd gehad en hoop Fedde later ook allemaal mooie herinneringen te kunnen bezorgen. Fedde wordt Fries en Nederlands opgevoed. Mijn vriend spreekt namelijk Nederlands en ik ben Fries. Hij heeft dus een papa en een mem en een opa en oma en pake en beppe. Ik vind papa en mem altijd best wel grappig klinken. Dit is ook erg handig voor Fedde, hij hoeft later nooit te vragen naar welke opa en oma wij bijvoorbeeld die dag gaan. Het lijkt me heel erg leuk om hem straks voor te kunnen lezen, ik wil hem dan ook graag lid maken van de bibliotheek. Ik moet er wel op letten dat ik hem niet teveel ga verwennen. In een speelgoedwinkel kom ik altijd zoveel leuks voor hem tegen, het liefste zou ik de hele winkel voor hem leeg willen kopen. Er staat nu al een hele bak met Little People van Fischer Price klaar en zodra hij oud genoeg is kan hij hiermee spelen. Wedden dat deze mem lekker met hem mee gaat spelen zodra hij hier aan toe is? En klei, kleien met Fedde lijkt me zo leuk! Net als Verven, fietsen, in waterplassen stampen, zandkastelen bouwen en allerlei andere dingen waar je lekker vies van wordt. Want vies worden mag zeker, voor kinderen is het is zelfs heel erg leuk!
vies-worden-mag
Ik geniet enorm van alle momenten met Fedde, hij wordt zo snel ‘groot’. Zodra hij iets ouder is heeft hij geen zin meer om de hele dag met zijn mem te knuffelen. Daar moet ik nu absoluut nog niet aan denken. Maar tegelijkertijd kijk ik ook uit naar later, er zijn zoveel dingen die ik hem wil leren, laten zien en met hem wil gaan doen. Van koekjes bakken, tot eens laat mogen opblijven en voor de eerste keer samen een (Disney)film kijken, hem leren fietsen, lezen en nog veel meer. Even over die eerste keer film kijken! Ik heb eens in een tijdschrift gelezen dat het hele gezin de matrassen naar de woonkamer heeft verhuisd, tot middernacht films hebben gekeken en daarna met zijn allen in de woonkamer hebben gelogeerd. Zulk soort dingen lijken mij nou zo leuk!

Wij hebben ervoor gekozen om Fedde veel vrijheid te geven. Zo zijn Remco en ik zelf ook opgevoed. Al komen er wel een aantal duidelijke regels en normen en waarden. Bijvoorbeeld altijd even laten weten waar je bent of wanneer je later thuiskomt. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat hij later respect heeft voor anderen, opstaat voor ouderen en behulpzaam wordt. Fedde krijgt heel veel liefde, aandacht en vrijheid. En wij.. Wij zullen er altijd voor hem zijn wanneer hij ons nodig heeft en onvoorwaardelijk van hem houden. Ik gun Fedde al het geluk van de wereld en wil hem een gelukkige jeugd bezorgen. Maar voor nu geniet ik nog lekker van mijn kleine jongetje, knuffelen wij bijna de hele dag door en kan ik kusjes geven wanneer ik dat wil!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.