Herkenbare problemen tijdens het dragen van jurkjes

Deze blogpost gaat over herkenbare ergernissen en problemen die je ervaart bij het dragen van jurkjes. Begrijp me niet verkeerd, ik hou nog steeds heel erg veel van jurkjes, maar er kunnen ook een aantal nadelen aan zitten. Deze problemen of ergernissen zijn vast heel herkenbaar voor alle jurkjesdragers.

De mode
Jurkjes zijn de laatste paar jaren niet echt in de mode. Afgelopen zomer, het jurkjesseizoen, waren er weinig leuke jurken te vinden. Wanneer jurkjes niet in de mode zijn, is het erg lastig om hier in Nederland leuke jurkjes in de winkel te vinden. Sowieso is Nederland niet echt een ‘jurkjesland’. Ik vraag mij alleen af waarom niet.

1

 

 

De lengte
Het is steeds lastiger om jurkjes te vinden met de juiste lengte. De jurkjes van de H&M en de Forever 21 staan er om bekend dat ze erg kort vallen. Hoe leuk het jurkje dan ook is, als de lengte tegenvalt en te kort is, laat ik hem hoe dan ook hangen. Mijn voorkeur gaat uit naar een knielengte, terwijl heel veel jurken tegenwoordig ver boven de knie vallen.

Fietsen wanneer je een jurkje draagt
Deze ergernis staat absoluut op nummer 1! Vooral het fietsen met tegenwind is erg irritant, hierbij kruipt of waait je jurkje steeds omhoog. In de winter of herfst draag je nog een panty/legging maar in de zomer vermijd ik de fiets liever.

De zwarte panty
Zodra het mooier weer wordt, draag ik het liefste lichte kleuren. Als je een broek draagt is dit simpel, je gaat gewoon voor een lichte spijkerbroek en combineert dit met leuke kleuren. Mensen die jurkjes dragen zitten met een zwarte panty. Blote benen is in de lente vaak nog te koud, hierdoor heb je weinig keuze en blijven outfits vaak `donker` door de zwarte panty.

Moeite met het vinden van leuke jurkjes in de winter
Ook dit is een hele grote ergernis. Bijna al mijn jurkjes koop ik tijdens de lente en zomer. In de winter worden jurkjes vaak compleet vergeten. Terwijl het toch echt wel mogelijk is om in de winter een jurkje te dragen. De kerst is mijn hoogtepunt van de winter, alleen dan spot je leuke (kerst)jurkjes.
liefs-tineke

8 reacties

  1. Zo herkenbaar! Ik draag heel graag jurkjes, op de fiets hou ik altijd met een hand mijn stuur vast en een hand mijn jurkje zodat die niet alle kanten op vliegt haha.
    Liefs,
    Evelien

  2. Heel herkenbaar! Hier in Friesland zie je trouwens echt niet zo veel mensen met jurkjes, haha! Hier doen ze meestal simpel een broek aan met een shirtje, dit vind ik best wel jammer. Vind het juist leuk om wat gedurfdere outfits te zien! En wat de lengte betreft van de jurkjes… inderdaad, het wordt alsmaar korter. Xx

  3. Leuk artikel!! Ik hou ook echt van jurkjes dragen. Gelukkig heb ik het niet snel koud aan mijn benen, dus zodra het rond de 20 graden is ga ik gewoon met blote benen hoor! Een zwarte panty ziet er idd niet uit onder een lekker zomers jurkje. In de winter vind ik jurkjes ook erg leuk, en rond de feestdagen zijn er ook zoveel gelegenheden zoals diners om die jurkjes te dragen! Vooral velvet jurkjes vind ik dan erg leuk.

  4. Heb je Asos wel eens geprobeerd? Daar kun je inmiddels gewoon met Ideal betalen en retourneren vanuit Nederland is gratis. Ik vind dat ze daar veel meer jurkjes verkopen dan hier. Soms ook nog eens betere kwaliteit en niet per se waar iedereen in rondloopt. Zeker nu het sale is zou ik even kijken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.