Hobby`s die ik wil proberen

Sinds ik heb besloten om minder dagen per week te gaan bloggen, heb ik ook meer tijd voor andere dingen. Bloggen is mijn grote hobby en hier besteed ik het meeste tijd aan. Maar er zijn ook zat andere hobby`s die ik wel eens wil proberen, bijvoorbeeld fotografie, naaien of bakken. Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat waarin je vertelt over jouw hobby.
Fotografie
Sommige bloggers kunnen zulke mooie foto`s maken. Dit maakt een blog altijd nog veel leuker. Ik maak altijd snel een foto en plaats hem zo op mijn blog zonder foto`s te bewerken. Het lijkt me leuk om deze lente en zomer aan de slag te gaan met fotografie. Met een goedkope compact camera, dat dan weer wel. Ik wil mij graag verdiepen in het maken van mooie foto`s. Mocht je dus goede fotografie tips hebben, dan hoor ik het graag in de reacties.

Naaien en kleren maken
Deze hobby lijkt me al tijden heel erg leuk. Ik ben alleen bang dat ik hier veel te weinig geduld voor heb. Toen ik laatst met een vriendin een stoffenwinkel in Leeuwarden binnenliep werd ik nog enthousiaster. Ik zag allemaal leuke stofjes met vliegtuigen, leeuwen of bloemenprintjes. Het lijkt me zo leuk om mijn eigen jurkjes, kussenhoezen of broekjes en shirtjes voor Fedde te kunnen maken. Misschien dat ik toch eens moet overwegen om een naailes te gaan volgen om te ontdekken of het iets voor mij is. Ik heb ooit een blog gelezen van een vrouw die altijd haar eigen jurkjes maakte. Ze had een vast patroon en zocht het hele land af voor de mooiste stofjes. Hoe leuk zou het zijn als je kast vol hangt met allemaal zelfgemaakte jurkjes waarvan je de printjes dus zelf uit kunt zoeken?

Bakken
Toen ik nog thuis woonde vond ik het geweldig om af en toe een cake, taart of cupcakes te bakken. Ik heb dat in het begin hier ook wel geprobeerd, maar wij hebben een combimagnetron en deze werkt helaas niet heel erg goed. Wanneer wij ooit gaan verhuizen (en een fatsoenlijke oven hebben), hoop ik deze hobby weer op te kunnen pakken. Het lijkt me vooral leuk om later met Fedde koekjes te gaan bakken. Dit vond ik als kind ook altijd geweldig.

Reizen
Ik wil nog zoveel plekken op de wereld bezoeken, Griekenland, Ijsland, Italie, Mallorca en Brighton zijn hier een paar voorbeelden van. Het vliegen houd mij een beetje tegen. Ik heb dit nog nooit gedaan en het lijkt mij behoorlijk eng. Volgend jaar willen wij misschien weer eens naar het buitenland op vakantie, misschien krijg ik dan de smaak te pakken.

Tot nu toe blijft bloggen de perfecte hobby voor mij. Je kunt op deze manier je creativiteit kwijt en ik hou ervan om dingen van mij af te schrijven. Wat is jouw hobby en waarom vind jij deze hobby zo leuk?

Advertenties

13 comments

 1. Jaaaaa tineke ik wil ook gaan leren naaien. Weet ook niet of het mijn ding is maar het is het proberen waard. Ik had precies hetzelfde toen ik in de naai winkel al die stofjes zag😍

  Like

 2. Wat een leuk artikel! Zelf naai ik al 4 jaar en komt er binnenkort een artikel online op mijn blog waar je de makkelijkste beginnende naaiprojectjes op terug kunt vinden.Leuke tip als je wilt beginnen met naaien! xxxxx

  Like

 3. Ik zit dus op naailes en dat is echt leuk! zeker nu ik ook kinderkleertjes kan maken! je zou ook voor een jaartje op naailes kunnen gaan en inderdaad altijd hetzelfde patroon aanhouden voor jurkjes…

  Like

 4. Oeh leuk dat je het over bakken hebt! Ik wil juist echt leren koken! Heb het in 2017 nu een aantal keer samen met mijn vriend geprobeerd (wel nog bij makkelijke pastareceptjes gehouden uiteraard), maar ik hoop dat ik er ooit beter in word. Oefening baart kunst!

  Liked by 1 persoon

 5. ja bakken vind ik ook super leuk om te doen! Maar ik heb er echt minder tijd voor sinds ik moeder ben. Misschien moet ik er ook gewoon tijd voor gaan maken 🙂

  Like

 6. Wat leuk dat je meer tijd wilt gaan besteden aan andere hobby’s! Fotograferen is ook een van mijn grootste passies. Zelf heb ik veel gehad aan een fotografiecursus. Daardoor ben ik anders naar mijn foto’s en naar composities gaan kijken en heb ik ook wat meer basiskennis over mijn camera opgedaan. Ik kan je zo’n cursus echt aanraden 🙂 Zelf heb ik hem gevolgd bij een cultuurcentrum bij ons in het dorp.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s