Besparen op de boodschappen

Sinds een tijdje proberen wij voor 50 euro per week boodschappen te doen. Lange tijd hebben wij niet op deze uitgaven gelet. Toen bleek dat wij iedere maand toch best een groot bedrag kwijt waren aan boodschappen. Best zonde als je dit kunt besparen en hierdoor meerdere leuke dingen kunt doen. Af en toe zitten wij wel eens iets over het weekbudget heen, maar meestal lukt het ons wel om er binnen te blijven. Het leek mij leuk om mijn tips en ervaringen in deze blogpost met jullie te delen. Heb jij ook nog lekkere goedkope recepten of tips om ergens op te besparen, dan hoor ik het graag van je in de reacties.
 ο Stel een bepaald budget in en probeer hier de boodschappen voor die periode te van halen. Het werkt nog beter als je het geld van je rekening pint. Op deze manier heb je meer overzicht en zul je minder snel over dit budget heen gaan.

ο Kijk eens bij de diepvriesgroenten. Hier is genoeg keuze, bespaart je snijwerk en is vaak goedkoper dan verse groente.

ο Bespaar op vlees. Vlees is meestal het duurste van een maaltijd. Je kunt besparen op vlees door minder tot geen vlees te eten of een voordeelverpakking te kopen en deze te gebruiken voor meerdere dagen.

ο Bepaal vooraf wat je gaat eten, maak een lijstje en neem alleen het hoognodige mee.

ο Kaas en fruit zijn ook prijzig als je voor een klein budget boodschappen wil of moet doen. Ik ben dol op kaas maar ben dankzij ons weekbudget minder kaas gaan eten. Door alleen seizoensfruit te kopen kun je ook flink op je dagelijkse portie fruit besparen. Wij kochten hier altijd alles wat ons lekker leek en wat in de aanbieding was. Dit kreeg ik nooit allemaal op waardoor het uiteindelijk verkeerd is en weggegooid kan worden. Nu halen we een of twee pakken/zakken fruit. Wanneer dit op is kopen we pas weer nieuwe.

ο Doe boodschappen bij één winkel, wanneer je langs meerdere winkels gaat kom je in de verleiding om allerlei aanbiedingen of extra`s mee te nemen. Als je flink wil besparen kun je het beste boodschappen doen bij Aldi of Lidl of een soortgelijke winkel.

ο Eet kleinere portie`s. Soms koken wij voor meerdere dagen of halen wij groente wat wij verspreiden over meerdere dagen. Door kleinere porties te eten kun je ingrediënten over meerdere maaltijden verspreiden en hoef je niets weg te gooien.

ο Gebruik je vriezer. Wanneer hier een portie overblijft vriezen wij dit meestal in. Het is zonde om een portie eten weg te gooien.

ο Compenseer met andere maaltijden. Wij eten ook heus wel eens iets lekkers. Soms hebben wij zin om iets lekkers te koken waar bijvoorbeeld veel of duurdere ingrediënten in moeten. Meestal compenseren wij dan met een andere dag en eten wij dan iets goedkoops (bijv. pannenkoeken, diepvriespizza, broodje hamburger, bruine bonen, maaltijdsalade etc.)

ο Vraag de bonnetjes mee. Zo kun je thuis rustig uitzoeken waar je bijvoorbeeld nog meer op kunt besparen.

ο Let op kortingsstickers. Wanneer iets bijna over datum is krijg je bij veel winkels korting op dit product. En het is natuurlijk helemaal geweldig wanneer je dit net nodig hebt.

ο Zonet gaf ik de tip om een weekmenu te maken. Natuurlijk staan de dagen niet vast. Was je van plan om donderdag stamppot andijvie te eten, maar is er bijvoorbeeld de maandag een zak andijvie afgeprijsd, is het handiger om deze dagen even om te wisselen.

ο Soep is ideaal voor restjes. Eigenlijk kun je bijna al het vlees en groente wel in een soep. Wanneer je restjes groente over hebt kun je deze gemakkelijk aan je soep toevoegen.

5 reacties

  1. Hele goede tips om goed te kunnen besparen! Ik woon nog niet samen maar dat gaat niet zo lang meer duren, maar schrik er best van dat je zo 50 euro per week kwijt kan zijn aan boodschappen. Hopelijk scheelt het je straks een hoop geld om leuke dingen van te doen in plaats van opeten hihi 🙂

  2. Dat zijn goede tips. Je kunt ook kijken naar cash back acties. Zo kun je nog wat besparen op je dagelijkse boodschappen. Mocht je het cash back product niet meteen gebruiken kun je het altijd in je voorraad kast zetten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.