Kosten van de eerste verjaardag

Ik kom steeds vaker een artikel tegen over de kosten van een baby of een peuter, het leek me leuk om meer over de eerste verjaardag van Fedde te delen. Ik mag zelf ook altijd graag zulk soort blogartikelen van andere bloggers lezen. Vrijdag was Fedde jarig en in deze blogposts geef ik een kijkje achter de schermen en in onze portemonnee. Op zijn verjaardag zelf hadden Remco en ik alle twee vrij en hebben wij er een leuke dag van gemaakt. We hebben gezwommen en patat gegeten. In deze blogposts deel ik alleen de kosten voor het feestje en de cadeautjes. Voor de blogpost over zijn verjaardag en cadeau`s kun je hier klikken.
Cadeautjes
Eigenlijk schrok ik wel een beetje van dit bedrag. Er waren zoveel dingen die wij Fedde wilden geven. De cadeautjes die wij hem gaven zijn gekocht over een langere periode. Als allereerste bestelde ik de naampuzzel via Etsy. De prijs was geloof ik 17 euro. Best prijzig, maar het was wel de goedkoopste die ik kon vinden. Na een tijdje zoeken op Google ontdekte ik dat de gemiddelde prijs van zo`n gepersonaliseerde puzzel al snel 40 euro is. Het grootse cadeau was de Toet Toet kraan plus een toet toet auto. Een week voor zijn verjaardag had ik wat nieuw speelgoed voor hem gekocht, houten speelgoed welteverstaan. Hij speelt hier zo graag mee dat ik besloot om een paar dagen voor zijn verjaardag nóg een cadeau te bestellen. Alle cadeau`s in totaal waren rond de 60 (!!!) euro.
Nieuwe outfit
Fedde groeit als kool en past net een paar weken in maat 86. Hij had sowieso al nieuwe kleren nodig, maar 1 setje hield ik apart voor zijn verjaardag. Helaas bleek het broekje toch iets te groot en heeft hij iets anders gedragen. Zijn nieuwe kleren waren samen 11 euro.
Versiering
Voor zijn verjaardag wilden wij sowieso de naamslinger gebruiken die wij hadden gekregen van mijn ouders toen Fedde net was geboren. Na lang twijfelen tussen een Woezel en Pip of Dikkie Dik thema, kozen we toch voor Woezel en Pip. Wij haalden wegwerpbordjes, bekers, een tafelkleed, slingers en ballonnen. Hier hebben wij 9,30 aan uitgegeven.
Taart, hapjes en drinken
Omdat wij het klein hielden, waren we niet veel geld kwijt aan eten en drinken. Er zijn mensen die helemaal los gaan voor de eerste verjaardag van hun kind en 50 mensen uitnodigen. Wij zaten ongeveer op 15 mensen. In taart is er heel veel keuze. We wilden alles het liefste in één thema houden, Woezel en Pip dus. Maar een taart laten maken in zo`n thema is gewoon erg duur en Fedde snapt dat toch nog niet. Bij Hema kun je leuke foto taarten laten maken, deze waren ook nog eens heel erg lekker. De taart bestelde ik uiteindelijk met een kortingscode waardoor ik 16 euro voor twee taarten afrekende. Van mijn verjaardag hadden wij nog frisdrank over. De hapjes en wat chips kochten wij bij Lidl en waren nog geen 12 euro.

Het eindbedrag was 92.30. En dan waren de cadeau`s het allerduurste. Zoals ik al zei, kochten wij deze destijds verspreid over een langere periode. Het is dus niet ineens een hele grote uitgave. De totale uitgave valt mij nog mee. Wij hielden het klein en hadden niet al te veel mensen uitgenodigd. Hoeveel geef jij gemiddeld uit aan de verjaardag van jouw kind?

4 reacties

  1. Wij geven wel wat meer uit aan een verjaardag. Maar nu ze ouder zijn komen er ook nog kinderfeestjes bij en als ik alleen onze naaste familie uit nodig ((schoon)ouders, schoonoma,broer, zussen, partners en kinderen) zijn we al met 28 personen, maar ik nodig meestal meer mensen uit. En ik pak ook altijd graag uit qua versiering ;-D.

  2. Ik houd het eigenlijk niet zo bij. We zoeken een mooi wat duurder cadeau en ik koop er altijd wat kleine dingen bij. Soms mogen ze een nieuwe jurk aan maar niet altijd. En qua catering ligt het er altijd een beetje aan wie er komen en blijven eten. Meestal nodigen we alleen familie uit en een paar vrienden, het is al druk genoeg.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.