Het eerste jaar

Het is vandaag gewoon alweer 3 weken geleden dat wij Fedde`s eerste verjaardag vierden. Een mijlpaal waar ik heel erg naar uitkeek en wat helaas weer veel te snel voorbij ging, net zoals het eerste jaar. Om eerlijk te zijn kan ik mij bijna al niet eens meer herinneren hoe de eerste maanden waren. Hoe hij er precies uitzag en hoe klein hij was, weet ik bijna alleen nog van de foto`s. Je vergeet alles gewoon zo snel! Wij maakten al regelmatig foto`s van Fedde, maar ik heb mij voorgenomen om nu nog meer vast te leggen. En dan vooral op film. Ik ben bezig met het fotoboek van Fedde`s eerste levensjaar, maar kom erachter dat we gewoon heel weinig hebben gefilmd. Nu valt er bij een kleine baby misschien nog weinig te filmen, maar zo kan ik mij al niet eens meer herinneren hoe Fedde`s eerste huiltje klonk. En dat vind ik toch best jammer! Ik wil niet dat Fedde 18 is en ik mij zijn eerste woordjes niet meer kan herinneren en dit ook nergens terug kan luisteren. 

Maar even terugblikkend op het afgelopen jaar..  Het eerste jaar was geweldig! Toen ik nog zwanger was werd ik vaak gewaarschuwd voor het eerste jaar, volgens anderen kon het behoorlijk pittig en zwaar worden. Ik moet zeggen dat dit mij 100% is meegevallen. Alle andere clichés over het moederschap zijn trouwens wel waar. Fedde is een heel gemakkelijk jongetje en ik vind het geweldig om moeder te zijn. Ik geniet iedere dag van hem en hou ontzettend veel van hem. Moeder worden was denk ik wel de grootste droom voor mij en die is uitgekomen! En daar geniet ik dus al een jaar van! Fedde is nu een dreumes en wil alles ontdekken. Alle lades, snoertjes, planten en kasten zijn hier niet meer veilig en moeten nog even kindproof worden gemaakt. Af en toe even vervelend, maar een paar seconden later moet ik er alweer om lachen. Al helemaal als hij mij dan met die ondeugende oogjes aankijkt, dan is alles alweer compleet vergeten. Lieve Fedde, kon je altijd maar zo klein blijven! 

One comment

  1. Het eerste jaar vliegt inderdaad zo snel voorbij. Dat gevoel van, stop de tijd, heb ik ook bij mijn kinderen. De volgende fase naar dreumes is ook weer zo genieten!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.