Inside my bones

#Insidemybones, een hashtag die momenteel erg populair is op instagram. De hashtag is bedacht door Dotan en met deze hashtag mag je een foto van jezelf plus jouw verhaal delen. Blogger Lindsay deelde haar foto en verhaal via Instagram. Ik heb haar verhaal vol verbazing zitten lezen, wat kunnen sommige mensen harteloos en gemeen zijn.

Lindsay`s verhaal: “Lange, skelet, grote neus, tietloos, dikke reet, tante Sidonia, plank, monsterlijk lang, lelijke tattoos, flinke bovenbenen, platvoet, giraffe, spook, melkfles”.
Een selectie van de uiteenlopende uitspraken die meer dan eens live in mijn gezicht zijn uitgesproken. Dotan (@dotanmusic) riep de prachtige #insidemybones beweging op, waar je rauwe en pure foto’s mag delen met een eerlijk verhaal. In tegenstelling tot wat we online vaak voorgeschoteld krijgen, is het leven verre van perfect. Dat hoef ik jullie niet uit te leggen. Waar ik me hard voor maak, offline en online, is dat we accepteren dat het veel leuker is om niét perfect te willen zijn. Niet allemaal dezelfde lippen, dezelfde neus, botox, fillers, liposucties of vergrotingen of verkleiningen van welke ronding dan ook.
Diversiteit moeten we omarmen en niet uitbannen! Ik ben nu 33, heb rimpels, striae en in alles wat er ooit tegen me is gezegd, zit ongetwijfeld een kern van waarheid, maar ik voel me absoluut niet genoodzaakt cosmetisch onder het mes of aan een spuitje her en der te gaan, alleen omdat de maatschappij ons dat lijkt op te leggen. Ik ben een moeder en word alsmaar ouder, wat een fantastisch gegeven is. Ik wil dat mijn dochter weet dat ook zij mooi is zoals ze is en niet mee hoeft te gaan in de trend waarin het steeds normaler lijkt om – op een jonge leeftijd! – aan jezelf te laten sleutelen, enkel en alleen voor de mooi. En dat, terwijl ze eigenlijk al bloedmooi zijn, meisjes worden geboetseerd tot een legioen van dezelfde poppetjes met hetzelfde uiterlijk. Super saai, als je het mij vraagt. Dit is mijn foto, geen make-up, geen filters, gewoon mijn imperfecte ik. Dus roep of scheld wat je wil, het maakt mij niet mooier, maar jou vooral lelijker.
Deel jouw foto en verhaal met de hashtag #insidemybones ♥.

 

Ik voel zelf niet de drang om mee te doen aan deze ‘Instagramtrend’. Het is alleen erg jammer dat er zoiets als deze hashtag nodig is om iedereen te doen beseffen dat hij/zij goed is zoals zij is. Ik ben niet perse tegen plastische chirurgie. Als iemand er oprecht gelukkiger door wordt om een borstvergroting of neuscorrectie te ondergaan, wie ben ik om daar een mening over te vormen. Persoonlijk zou ik het nooit doen, maar dat is een ander verhaal. Zonde is het wel, dat veel mensen tegenwoordig ‘perfectie’ als de standaard zien. Juist de mensen met een kleine ‘imperfectie’ springen er voor mij uit. Iemand met sproeten, een spleetje tussen de tanden, een bril, kroeshaar en noem het maar op. Iets waar jezelf misschien erg onzeker over bent, maar wat jou typisch jou maakt. Ik ben zelf lang niet de slankste, maar heb mijzelf min of meer geaccepteerd zoals ik ben. Tenminste, het hele jaar door, maar in de zomer wat minder. Vooral wanneer het warm is en iedereen zomers gekleed gaat, voel ik mij ontzettend onzeker. Zullen wij gewoon met zijn allen afspreken dat wij iedereen lekker in zijn waarde laten? Vooral nu de zomer er aan zit te komen en iedereen straks in bikini of badpak op het strand ligt en zichzelf dus nog meer blootgeeft. Geef elkaar juist iets vaker een compliment dan elkaar te beledigen.

2 comments

  1. Je bent prachtig Tineke! Bij jou springt echt je mooie brede lach eruit, je hebt volle lippen en heldere ogen. Kan menigeen jaloers op zijn! En volgens mij is een ieder zomers meer onzeker. 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.