Waarom het hebben van katten zo leuk is

Inmiddels weten jullie vast wel dat ik dol ben op onze twee katten. Ik zou Kiara en Doerak echt niet meer kunnen missen. Deze blogpost is dan ook een soort van ode aan alle kattenvrouwen. Ik zou het erg leuk vinden dat je in de reacties achterlaat of jij een kat hebt, hoe hij/zij heet en hoe je op die naam bent gekomen. Ben jij een honden of kattenmens?

Waarom het hebben van katten zo leuk is?
Elke ochtend word ik vrolijk begroet door onze twee katten. Wanneer mijn vriend niet thuis is en Fedde op bed ligt, ben ik nooit alleen. Onze poezen zijn echte gezelschapsdieren. Natuurlijk kan ik tientallen redenen bedenken waarom een kat zo leuk is, maar  dat is natuurlijk voor iedereen anders. Af en toe kan ik ze ook wel achter het behang plakken, heel soms dan.. Het allergrootste voordeel vind ik toch wel dat katten hele zelfstandige dieren zijn. Ze redden zichzelf, je hoeft ze alleen eten en water te geven en de bak te verschonen. Wij hebben geluk met onze twee katten, ze zijn namelijk dol op knuffelen en ze zijn hartstikke lief voor Fedde. Op het internet staan zoveel leuke katten filmpjes en foto`s, die beestjes zijn gewoon zo grappig! Met zulk soort filmpjes en foto’s kan ik mij uren vermaken. En zo kan ik nog heel lang doorgaan. Ook Fedde is al dol op onze katten. Uit vele onderzoeken is gebleken dat het opgroeien met huisdieren goed is voor kinderen. Het is erg goed voor hun verantwoordelijkheidsgevoel en sociale vaardigheden. Wanneer ik aan hem vraag waar poes is, begint Fedde meteen om zich heen te kijken en verschijnt er een grote glimlach op zijn gezicht. Heel bijzonder en leuk om te zien hoeveel plezier hij nu al aan onze katten beleeft.

4 comments

  1. Hier een poezenmama van 2 katten. 1 kat heet Tjinta en wordt 7. Tjinta is maleisisch en beteked houden van. De andere heet Duco. Dat betekend wolf onder de mens. Het zijn 2 totaal verschillende karakters. Waar Tjinta wil relaxen en knuffelen wil Duco alleen maar uitdagen en spelen. Sinds kort komt ook Duco knuffelen en kusjes geven, alleen dar heeft even werk nodig gehad. Beidr komen ze bij de dierenambulance vandaan, waardoor ze een rugzakje kunnen hebben.

  2. Wat een leuk artikel! Onze kat heet Muis, ze hadden gezegd dat het een vrouwtje was en heel klein zou blijven (vandaar de naam) maar bleek uiteindelijk een kater te zijn die reusachtig werd haha. Hij is helaas nu alleen want zijn beste vriend Ollie (ook een kat) is helaas vorig jaar plotseling overleden.

  3. Oooh wat een leuk artikel. Juist omdat ik ook drie katten heb. Jack, Johnnie en Jewel. Twee mannetjes, Een vrouwtje. Ik ben zo dol op die heerlijke beestjes, net als jij. We hebben ook een hondje. Maar ik blijf echt een katten mama. Fijn om zoveel herkenning te vinden in jouw artikel!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.