Ouderwets een dagboek bijhouden

Vanochtend was ik sinds lange tijd weer in de Hema in Leeuwarden, op zoek naar een cadeau voor Vaderdag. Nadat ik had gevonden waar ik voor kwam, besloot ik nog even op de bovenverdieping te gaan kijken. Hier liggen namelijk alle leuke hebbedingetjes. Al snel kwam ik het onderstaande dagboek tegen. Vroeger hield ik altijd een dagboek bij, toen ik ben gaan samenwonen heb ik ze allemaal weggedaan. Achteraf is dit natuurlijk hartstikke zonde, ik zou nog wel eens willen lezen wat er in mij omging toen ik een jaar of 12 was. Vorig jaar heb ik nog overwogen om het one line a day dagboek te gaan kopen. Hierin kun je jaren lang je dag in één zin samenvatten. Het leek mij erg leuk, maar voor mij is het net zoiets als twitter. Ik kom altijd tekens of ruimte tekort. Inmiddels is mijn blog mijn dagboek, maar hier kun je natuurlijk niet alles op kwijt. Ik besloot hem mee te nemen en net zoals vroeger een dagboek bij te gaan houden. Dit dagboek is natuurlijk wel een stukje leuker dat die van 10 jaar geleden. Hier is ook ruimte voor doelen en andere lijstjes. Voor dit dagboek betaalde ik €4,-. Hij was er ook in een reiseditie, hierin kun je ook een planning en reis-bucketlist kwijt. En er is nog een simpele versie verkrijgbaar, eentje net zoals vroeger zonder lijstjes en andere poespas.

Voor mij werkt schrijven altijd heel ontspannend, even tijd voor mijzelf om al mijn gedachten op een rijt te zetten. Hoe leuk ik bloggen ook vind, sommige dingen zijn toch te privé voor mijn blog. In een dagboek kun je alles kwijt zonder er over na te hoeven denken wat een ander hiervan zou vinden. De laatste tijd kan ik ontzettend piekeren, vooral over keuzes die ik moet maken, wat ik precies wil en nog veel meer belangrijke en onbelangrijke dingen. Door dingen van mij af te schrijven hoop ik op zulke momenten iets meer rust in mijn hoofd te krijgen zodat ik lekker rustig kan gaan slapen. Het is ook gewoon heel erg leuk om later al je verhalen terug te lezen. Hema is sowieso mijn favoriete winkel. Een van de dingen die ik er regelmatig koop is een deskplanner, deze zit (geloof ik) nu ook vast in het assortiment. Hopelijk geldt dit volgend jaar ook voor deze dagboeken.
PS. Dit weekend kun je met je Hema klantenpas 15% korting krijgen op jouw aankopen, dit geldt zowel online als in alle Hema filialen.

2 comments

  1. Wat een mooi dagboek! Ik vind het ook super leuk om dingen bij te houden. Sinds de zwangerschap hou ik een boekje van Mila bij. Ook leuk om te doen maar zo’n dagboek is ook super leuk.

  2. Ohh die is leuk! Vroeger hield ik ook altijd dagboeken bij, maar die raakte ik altijd kwijt en dan begon ik weer in een nieuwe. Nu heb ik eigenlijk al heel lang geen dagboek meer bijgehouden, misschien leuk om weer eens te beginnen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.