5 keer de leukste boevenstreekjes 

Draakje, monstertje of boefje zijn de ‘koosnamen’ die wij de laatste tijd voor Fedde gebruiken. Want oh wat is het een dikke boef geworden! Wanneer hij iets niet mag doen begint hij te gillen en zodra hij echt boos is wil hij je soms ook nog wel even bijten. In de afgelopen tijd heeft hij flink wat boevenstreekjes uitgehaald. En stiekem moet ik er ook wel heel erg om lachen. Natuurlijk is hij voor ons het allerliefste jongetje, maar er zijn af en toe ook echt momenten dat ik hem wel achter het behang kan plakken. Hieronder heb ik de leukste streken verzameld, het waren er 5, maar hierna zijn er nog een aantal dingen bijgekomen. Welke boevenstreekjes zijn jou nog het meest bijgebleven?

1. Hierom heb ik nog het hardst moeten lachen. Fedde moest even in bad, maar ik besloot dat het sneller ging om even met hem te gaan douchen. Ik vroeg Remco of hij Fedde uit wilde kleden en bij mij wilde brengen. Hierna ben ik onder de douche gestapt. Remco was nog even bezig en Fedde hoorde de douche al en kwam heel enthousiast hier naartoe gekropen. Hij probeerde het douchegordijn open te krijgen, maar ik hield het vast zodat hij er niet langs kon kruipen. Nog geen 3 seconden later hoor ik gelach achter mij. Was hij dus via de andere kant naar binnen gegaan en zat hij met zijn kleren onder de douche. Zelf had hij de grootste lol natuurlijk!

2. Op Fedde`s kamertje is een stuk behang flink beschadigd. Een tijdje geleden kocht ik een groeiposter om eroverheen te plakken. Tot ik van de wc kwam en Fedde aantrof in zijn slaapkamer naast de plek waar ooit de groeiposter hing. Deze lag nu in tientallen stukjes om hem heen.

3. Tip! Ruim nooit pas gekochte kleren op waar je dreumes naast zit. Nadat ik alles netjes had gesorteerd en de kaartjes van de nieuwe kleding in de prullenbak had gegooid, had hij alles er al weer uitgetrokken.

4.  Af en toe zit Fedde heel even in de box. Dit vind hij niet echt leuk meer, maar met de tv aan gaat dit nog wel. Dit geeft mij tijd om even snel een wasje op te ruimen of snel te gaan stofzuigen. Afgelopen week kreeg hij een ballon, deze lag ook in de box. Toen ik de woonkamer binnenliep zag ik Fedde half over de rand van de box hangen. Hij is op de ballon gaan staan zodat hij iets hoger kwam en erover heen kon leunen. Blij dat ik het nog net zag, anders was hij er waarschijnlijk overheen gevallen. Ik verbaas mij er ook nog steeds over dat die ballon niet geknapt is.

5. Fedde was ontzettend moe, om hem nog even iets langer wakker te houden gaf ik hem mijn mobiel. Ik draai mij een paar seconden om en hoor ineens een stem op de achtergrond. Had hij mijn ouders op hun thuistelefoon weten te bellen.

Bonus
Na het schrijven en inplannen van deze blogpost heeft hij natuurlijk nog wel een aantal dingen uitgespookt. Lees hier over de bonus-boevenstreekjes

6. Fedde heeft nu ontdekt dat er water uit zijn ANTI LEKBEKER komt als hij er hard mee schudt. En dat water is natuurlijk erg leuk om mee te spelen of om in te gaan zitten.

7. Fedde weet nu hoe de tv aan en uit moet. Soms kruipt hij naar onze slaapkamer waar hij bij de afstandbediening kan komen. Hij drukt constant op het aan/uit knopje. Als je tudum-tudum-tudum uit de slaapkamer hoort (Ja echt! Dat geluid maakt onze tv), dan weet je hoe laat het is.

8. Katten plagen is een van zijn hobby`s. Hij bedoelt het niet verkeerd, Fedde is gewoon veel te enthousiast wanneer hij een van de katten ziet. Onze kat Kiara houdt wel van een hardhandige aanpak blijkbaar en begint altijd te spinnen wanneer Fedde haar tikjes (nu nog zijn manier van aaien) geeft. Doerak smeert hem al wanneer Fedde in een straal van 2 tot 3 meter is. Voorheen zat ze altijd veilig op de krabpaal, maar Fedde heeft nu ontdekt dat wanneer hij een beetje gaat schudden aan de krabpaal, ze weer naar beneden komt. Kleine boef!

13 reacties

  1. Haha, wat geweldig om te lezen! Het klinkt inderdaad echt als een boefje! Vooral om de eerste moest ik hard lachen! En die arme katten hebben het maar zwaar met een baby of peuter in huis. Ik heb een foto van toen ik 1/2 jaar oud was en stiekem kattenbrokjes at, haha. Vonden de katten (en mijn moeder) ook niet heel leuk 😉

  2. Kinderen kunnen je zo verrassen! Het houdt je ook erg scherp. Zo verliet een vriendin de kamer voor 5 minuten, terwijl haar dochter aan het tekenen was. Je voelt hem al aankomen… strepen op de muren en op de wc bril 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.