Voordelen van vakantie in eigen land

Tegenwoordig is het naar mijn idee steeds meer de standaard om naar het buitenland op vakantie te gaan. Natuurlijk zitten daar ook heel veel voordelen aan en is het hartstikke leuk om andere landen te ontdekken en naar de zon te gaan. Maar een vakantie in Nederland (of België) is lang zo gek nog niet. Vooral wanneer je kleine kinderen hebt! Als kind ging ik ook altijd op vakantie in Nederland, hier heb ik hele mooie herinneringen aan. Zo zijn er zat leuke plaatsen in Nederland om naar toe te gaan met kleine kinderen. Denk aan: de Waddeneilanden, Schoorl, Egmond aan zee, Zeewolde, Drenthe enz. Ook in Nederland is zoveel moois te ontdekken. Hier zijn namelijk mooie bossen, hebben wij zee en strand, mooie zwembaden, prachtige meren, speeltuinen en leuke toeristische dorpjes en steden. Ben je nog niet overtuigd? Lees dan de onderstaande redenen waarom vakanties in eigen land ook zeker de moeite waard zijn.

Bespaart tijd
Wanneer je een vliegvakantie boekt, ben je sowieso veel tijd kwijt. Je moet naar het vliegveld, inchecken, dan nog vliegen om vervolgens daar nog op je koffers te moeten wachten en dan nog afreizen naar je vakantiebestemming. Wanneer je voor een vakantie in Nederland kiest ben je in maximaal 3,5 uur op je vakantiebestemming.

Goedkoper
Niet alle accommodaties zijn goedkoper, maar wanneer je een ‘echte gierige Nederlander’ bent, ken je de site’s waar leuke aanbieding te vinden zijn vast wel! (denk aan Groupon, Voordeeluitjes en Vakantieveiling etc.) Ook weet je waar je het goedkoopste boodschappen kunt doen en wat ‘normale’ prijzen zijn voor Nederlandse begrippen. 

‘Gewoon Nederlands’
Zelf heb ik er niet zoveel moeite mee om Engels te spreken wanneer ik in het buitenland ben. Ik kan zelfs genieten van alle mooie ‘vreemde’ talen. Maar wanneer je op vakantie Nederlands kunt praten, maakt dit alles toch wel een stuk gemakkelijker. Niet in alle buitenlandse toeristische plaatsen kan men goed Engels spreken. Dit kan zorgen voor behoorlijke taalbarrières.

Beter voor het milieu
Vliegen is de meest vervuilende manier om te reizen, dit is algemeen bekend. Wil je toch naar het buitenland en rekening houden met het milieu? Kies dan voor een trein of busreis. Nog beter is het om een vakantiebestemming te kiezen waarvoor je niet ver hoeft te reizen. Des te eerder kan de vakantiepret beginnen!

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming in Nederland?

2 reacties

  1. Er zijn nog zoveel plekken in Nederland waar ik zelf nog niet geweest ben. Een vakantie in eigen land kan idd wel erg leuk zijn. Van weekendjes weg kan ik ook wel erg genieten. Super leuk om nieuwe plekjes te ontdekken. Ik hoop straks met de kleine man ook veel leuks te kunnen gaan ondernemen.

  2. […] Minimalisme is niet alleen het verminderen van spullen, ook een simpelere levensstijl en dichter bij de natuur en jezelf staan hoort hierbij. Het draait voor mij niet alleen maar om mijn eigen leven, ik vind dat ik (EN EIGENLIJK WIJ ALLEMAAL) wel eens wat liever voor de aarde mogen zijn. Vegatarier zijn of veganist worden hoeft echt niet beslist. Je leeft maar een keer en je hebt alle recht om te leven op een manier hoe jij dit graag wil. Ik geloof alleen dat het een heel groot verschil zou maken wanneer wij allemaal iets minder spullen zouden kopen, iets minder vlees en zuivel te eten en niet al te vaak een vliegvakantie of verre autovakantie in te plannen. Het kan allemaal wel iets minder. In jouw eigen land zijn namelijk ook zat leuke vakantieparken en plaatsen te vinden.  […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.