Weekend vol Sinterklaas

Dit jaar valt Sinterklaas op een woensdag, een groot gedeelte van Nederland vierde dit kinderfeest het weekend ervoor. Wij hoorden hier natuurlijk ook bij. Het was een erg geslaagd weekend, komende week mogen wij het zelfs nog een keer vieren. Eigenlijk stond ons hele weekend in het teken van Sinterklaas, het leeft hier namelijk behoorlijk. Naast Sinterklaas kwam ook mijn favoriete aankoop van Black Friday binnen. Onderaan het artikel kun je zien wat Fedde en Yenthe van Sinterklaas hebben gekregen.

Vrijdag

Ik ben hier zo verliefd op. Ik kocht hem tijdens black friday, wel op de groei omdat zij al twee winterjassen heeft. Waarschijnlijk zal ze er volgende winter pas inpassen. Ik vond hem te mooi om te laten liggen en ben nu al benieuwd hoe hij haar gaat staan.
Inmiddels is Yenthe 7 maanden en was het tijd om haar ‘eerste jaar’ boek weer bij te schrijven.
Schandalig, maar ik heb nog geen enkel fotoboek van Fedde. Wel heb ik heel veel foto`s af laten drukken, ik moet alleen nog steeds een fotoboek halen en ze inplakken.
Ik wilde het liefste even met Fedde naar buiten. Het was zulk vies weer dat wij hebben besloten binnen te blijven om gezellig samen boekjes te lezen.

Zaterdag

Afgelopen zaterdag deden wij nog wat laatste boodschappen. Op de winkelboulevard hier in de buurt was Sint met zijn Pieten aanwezig. Fedde had hier zijn eerste ontmoeting met Sinterklaas en hij mocht hem zelfs een handje geven.
De kinderen lagen op bed en toen begon voor ons de flinke klus om alle cadeaus voor 5 december in te pakken.

Zondag

En toen kwam de grote dag, Sinterklaas vieren bij pake en beppe (fries voor opa en oma). Van de dag zelf heb ik helaas geen foto`s gemaakt. Ze zijn goed verwend, en dit was ook nog maar het eerste deel. Volgend weekend vieren wij het nog eens, maar dan bij opa en oma.
Fedde mocht een of twee cadeaus openmaken. Hij koos natuurlijk voor zijn nieuwe Paw Patrol hondjes en voertuigen.
En ook Yenthe was heel lief geweest dit jaar!
Dit jaar vierden wij het voor het eerst zonder lootjes en kregen alleen Fedde en Yenthe cadeaus. Toch zat er voor ons ook een kleinigheidje in de zak.

 

8 reacties

  1. Wat een onwijs schattig jasje voor Yenthe! Te lief gewoon! En leuk dat jullie een geslaagde Sinterklaasviering hebben gehad! Ook al ben ik inmiddels 25, ik vind Sinterklaas nog steeds het leukste feest van het jaar 🙂 Wij hebben het dit weekend met lootjes gevierd.

  2. […] Vorig weekend vierden wij voor de eerste keer Sinterklaas bij mijn ouders, toen werden Fedde en Yenthe al ontzettend verwend. Gisteren vierden wij het voor de tweede keer, nogmaals met ontzettend veel cadeautjes en ditmaal bij mijn schoonouders. Wanneer jullie dit lezen is Fedde vast met zijn nieuwe speelgoed aan het spelen. De komende tijd hoeft hij zich niet te vervelen, wij ook niet trouwens. Ik kreeg een boek waar ik erg benieuwd naar ben, hopelijk kan ik hier zo snel mogelijk in beginnen. Volgend jaar wil ik eigenlijk de vier cadeautjes regel toe gaan passen. Ze hebben zoveel cadeautjes gekregen, met een groot cadeau, een leuk boek of spel, een pyjama of juist een dekbedovertrek en wat lekkers maak je ze net zo blij. Wanneer hebben jullie Sinterklaas gevierd? […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.