Wat een geweldig jaar!

Wanneer iemand zegt dat dit jaar echt zijn/haar jaar is geweest, krijg ik spontaan jeuk. Ik ben redelijk nuchter ingesteld en vind het een beetje een zweverige uitspraak. Maar in dit geval is deze uitspraak wel bij ons van toepassing, want wat was 2018 een geweldig jaar voor ons. Er zijn zoveel hoogtepunten dat ik niet eens weet waar ik moet beginnen. Een ding sprong er natuurlijk bovenuit, in april werden wij opnieuw ouders van een mooie en gezonde dochter. In januari zijn we verhuisd EN hadden wij hier in Nederland echt een prachtige zomer. In het nieuwe jaar zal ik aan de slag met een nieuw fotoboek, wij hebben zoveel leuke dingen gedaan en alles vastgelegd. Zo kunnen wij in 2019 terugkijken op dit mooie jaar. Ik ben erg benieuwd wat er volgend jaar allemaal staat te gebeuren.
Januari
Normaal gesproken is januari mijn minst favoriete maand. Na de feestmaand vol gezelligheid en lekker eten vind ik januari maar saai. Er is eigenlijk nooit iets bijzonders te doen. Tot dit jaar.. Vorig jaar rond deze tijd hadden wij net de sleutel van ons nieuwe huis gekregen. Er moest een hoop gebeuren, maar wij wilden er halverwege januari in. Met heel veel hulp van lieve familie en vrienden is dit gelukt. Wij wonen hier nu dus bijna een jaar, maar ik kan mij eigenlijk al niet eens meer herinneren hoe ons vorige appartement eruitzag. Wij wonen hier met zoveel plezier en hebben eindelijk een tuin, wat heb ik hier naar verlangd.

Februari
In februari is Fedde gestart op zijn nieuwe kinderdagverblijf. Met een peuter en een baby lukte het mij niet om hem iedere keer op zijn oude kinderdagverblijf te brengen. Destijds vond ik dit heel erg. Hij zat er net een paar maanden en was er eindelijk gewend. Wij kozen voor een nieuwe opvang hier dichter in de buurt. Ik kan vol overtuiging zeggen dat dit de beste beslissing is geweest, wat heeft hij hier een fijn plekje.
Eind februari vond de negenmaandenbeurs plaats, hier kochten wij nog een aantal dingen voor Yenthe. Zo gek, ik kan mij al niet eens meer voorstellen dat ze er ooit niet is geweest. EN…  Aan het einde van deze maand lag er een paar dagen een dik pak sneeuw. Ik hou van sneeuw! Laten wij hopen dat wij deze winter ook weer een paar dagen sneeuw mogen krijgen.
Maart
De maand waarin ik 26 jaar werd. Ik vierde het niet heel erg groot, ik was meer bezig met mijn zwangerschap en Fedde`s verjaardag en hoopte zo dat zij niet op dezelfde dag geboren zou worden.

April
Er valt zoveel te vertellen over deze maand. April was veruit de mooiste en meest bijzondere maand van 2018. Ik was uitgerekend op 30 april en zou deze maand of in mei bevallen. Fedde is jarig op de 14de en ik was een klein beetje bang dat ze op die dag zou komen, zul je net zien! Fedde`s verjaardag ging voorbij, wat hebben wij genoten die dag. De eerste verjaardag is leuk voor de ouders, maar wanneer ze twee worden hebben ze alles nog meer door. Hij vond het geweldig, al die aandacht, cadeaus en het lekkers. Rond die datum is de ‘zomer’ ook begonnen en zijn wij heel veel buiten geweest. Op zijn verjaardag na was er nog een dag waarvan ik hoopte dat Yenthe niet zou worden geboren, namelijk Koningsdag. Je raadt het al, ze besloot wel op die dag te komen. Nog net op het nippertje om 23.59 op 27-04 is onze mooie lieve dochter geboren.  Dus geen Koningsdag meer voor ons, niet dat wij dat nou heel uitgebreid vierden. Het was altijd wel gezellig om op die dag even de stad in te gaan. Vanaf nu staat 27 april altijd in het teken van de verjaardag van Yenthe.
Mei, juni, juli en augustus
In deze maanden had ik nog verlof, wat een straf met zo`n mooie zomer 😛 Wij zijn veel thuis geweest en er stond geen vakantie op de planning. Vlak voor de hele warme dagen kochten wij een zwembad en hielden wij gewoon onze vakantie thuis. Op vakantie met een pasgeborene lijkt mij nou ook niet echt aan te raden. Wel zijn wij regelmatig een (mid)dagje weggeweest, o.a. naar de kinderboerderij, dierentuin, een paar keer naar het zwembad en de speeltuin. Leeuwarden was culturele hoofdstad dit jaar, in augustus kwamen de reuzen naar onze stad. Dit was echt heel bijzonder om mee te maken. Zoiets vind ik nou pas echt kunst.
September
‘Time flies when you’re having fun’ zeggen ze altijd. En dat klopt zeker! Voor ik het wist was het september en moest ik weer beginnen met werken. Dat werken vind ik totaal geen probleem. Yenthe naar de opvang brengen, daar keek ik wel een klein beetje tegenop. De eerste dag voelde wel een beetje onwennig, zo`n hele dag zonder baby. Zij is in goede handen en ik laat mijn kinderen er met een vertrouwd gevoel achter.

Oktober
Op 5 Oktober waren Remco en ik precies 10 jaar samen! Dit vierden wij door met zijn viertjes een weekendje weg te gaan. In deze maand zijn er altijd een hele hoop verjaardagen, ook oktober was weer erg snel voorbij gegaan.

November
Het hoogtepunt van november is een vakantie naar Appelscha. Deze won ik via Facebook. Halverwege oktober was het mooie weer toch echt een keertje op. In november moesten wij het doen met grijs en regenachtig weer. Dit maakte onze herfstige vakantie er niet minder leuk op. Echt even tijd voor elkaar, niet teveel doen en gewoon vakantie vieren. Ik ben echt een strandmens, maar iedere ochtend wakker worden midden in het bos is ook wel erg mooi.

December
De feestmaand! Er staan gelukkig ook nog een paar hele mooie dagen op ons te wachten. Begin december vierden wij niet ÊÊn, maar twee keer sinterklaas. Ik blijf maar zeggen wat voor mooi jaar wij hebben gehad, meer woorden heb ik er ook niet voor. Deze zomer kwam ik tot het besef dat ik eigenlijk alles heb waar ik ooit van droomde. Twee gezonde kinderen en dan ook nog een jongen Ên een meisje. Een lieve vriend, een eigen huis met tuin, lieve familie en schoonfamilie en (het zijn er misschien niet veel, maar) een paar goede vriendinnen die er altijd voor mij zijn. Alleen maar dingen om ontzettend dankbaar voor te zijn! Daar gaat mijn nuchterheid, ik zit hier alweer half te snotteren achter mijn laptop. Wat heb ik toch een geluk!

Wat waren jullie hoogtepunten voor 2018?

4 reacties

  1. Wat een prachtige terugblik vol dankbaarheid op een volgens mij heel mooi jaar. Met de geboorte van jullie mooie dochter natuurlijk als hoogtepunt 🙂 Ik hoop dat 2019 jullie net zo veel mooie momenten zal brengen als het afgelopen jaar 🙂

    • Een hele mooie terugblik op het afgelopen jaar Tineke en ik hoop dat 2019 net zo mooi of zelfs mooier zal zijn voor jullie gezin .😘

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.