Speelgoed van minder bekende merken

Wanneer de meeste mensen aan speelgoed denken, worden de bekende namen zoals Hot Weels, Barbie, Duplo, Playmobil, LOL surprise en nog vele andere bekende merken genoemd. Er zijn ook zat minder bekende en commerciële merken waarvan het speelgoed minstens net zo leuk is, misschien nog wel leuker ook. Zo ben ik de laatste paar maanden helemaal weg van de Lottie poppen en ontdekte ik dankzij Shifra van de blog A cup of life de muisjes van Maileg. Mocht jij ook nog leuke tips hebben voor minder bekende, maar wel hele leuke speelgoedmerken, laat ze dan gerust achter in de reacties. Ik vind het leuk om hier meer van te ontdekken.


Unico
Unico is de goedkopere variant van Duplo. Het past op de blokken van Duplo en is wat kwaliteit betreft net zo goed als Duplo, tenminste dit is mijn ervaring. Unico wordt verkocht op veel verschillende webshops, o.a. op Bol.com en Lobbes. Je vind ook regelmatig speelgoed van Unico bij Big Bazar. Unico heeft veel leuke setjes van Hello Kitty, Woezel en Pip en Maximilian Families.
Maileg muisjes
Ik ben hier dus HELEMAAL verliefd op! Het merk Maileg werd in 1999 opgericht door Dorthe en Erik Mailil. Dorthe neemt de ontwerpen op zich en alle producten worden met de hand gemaakt. Naast muisjes verkopen ze ook andere knuffel poppetjes zoals konijnen en poezen. De konijnen en muisjes zijn het populairst, hiervoor zijn ook kleertjes en meubels verkrijgbaar. De muisjes komen sowieso op het lijstje van Yenthe`s eerste verjaardag te staan. Muisjes van Maileg worden meestal verkocht in een (sigaretten)doosje waar een bedje van is gemaakt. Wanneer je op zoek bent naar Maileg muisjes kun je het beste even zoeken naar leuke webshops of verkooppunten via google. De muisjes van de bovenstaande afbeelding komen van de webshop Kdootjes.nl. De prijzen van dit speelgoed liggen wel iets hoger, al snel rond de 20 euro per muisje wat het wel prijzig maakt. Dan heb je wel handgemaakt en uniek speelgoed.

Lottie poppen
Momenteel zijn deze poppen erg populair in Amerika, in Europa zijn ze nog niet doorgebroken. Deze poppen zijn gebaseerd op 9 jarige kinderen die het buitenspelen stimuleren. Zo is er naast de poppen een boomhut, kampeerset en paardrijset verkrijgbaar.  Ik vind het een leuke vervanger voor bijvoorbeeld een Barbiepop.

Polly Pocket
Niet heel onbekend en al iets ouder, maar Polly Pocket is terug van weggeweest. Bovenstaande Polly Pocket sets komen van Bol.com. Polly Pocket is voor meisjes van 4 jaar en ouder. Compact om mee te nemen en erg leuk om verder uit te breiden. Ik heb er vroeger zelf niet mee gespeeld, maar ken het nog wel van toen. Hopelijk verkopen ze dit over een paar jaar nog steeds en vind Yenthe het ook leuk. Anders is het vast wel via Marktplaats verkrijgbaar.

New Classic toys
New Classic toys bestaat al sinds 1991 en is een duurzaam merk. In het brede assortiment van new Classic toys is alles van hout. Dit merk verkoopt speelgoed wat niet heel erg budgetproof is, maar wel van hele goede kwaliteit. New Classic toys is te vinden bij Bol.com en Wehkamp.

Eén reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.