Little People VS. Vrolijke Vriendjes

Ouders van een dreumes, peuter of kleuter zijn vast bekend met het speelgoed van Vrolijk Vriendjes of Little People. Van beide valt heel veel te krijgen en meestal schaf je een van de twee merken aan. In deze blogpost wil ik ze graag met elkaar vergelijken. Toen mijn zoontje voor de eerste keer Sinterklaas vierde, hebben wij automatisch voor Little People gekozen. Dit kende ik van mijn stages op kinderdagverblijven en vond ik erg geschikt voor kleine kinderen. Pas later ontdekte ik dat er ook iets soortgelijks bestaat, namelijk Vrolijke Vriendjes. Tegenwoordig krijgt Vtech steeds meer naamsbekendheid, zo werken zij bijvoorbeeld ook meer samen met mamablogs. Naar mijn idee is Little People al wat ouder, ik kan op internet ook moeilijk informatie vinden over het ontstaan van dit speelgoed van beide merken. Jammer, ik vind een verhaal achter het speelgoed of merk juist altijd zo interessant. Vrolijke Vriendjes is van Vtech en Little People van Fisher Price. Pas nu ik een dochter heb kijk ik ook regelmatig eens naar Vrolijke Vriendjes, vooral het prinsessenkasteel hiervan is erg leuk. Omdat wij al een hele verzameling van Little People hebben, ga ik niet teveel van het andere merk kopen. Mocht je van beide nog niets hebben, lees dan verder!

Little People VS. Vrolijke Vriendjes

De poppetjes: Beide merken zijn geschikt voor kinderen tussen de 1 en 5 jaar, maar mijn dochter van 9 maanden kan met de poppetjes van Vtech en Fisher Price ook al leuk ‘spelen’. Op de foto hierboven zie je links het speelgoed van Vrolijke Vriendjes (Vtech) en rechts speelgoed van Little People (Fisher Price).  Zoals je kunt zien zijn de poppetjes van Vrolijke Vriendjes iets groter en kunnen ze hun hoofd bewegen. Daarnaast hebben alle poppetjes een knop die oplicht en waarmee het poppetje muziek maakt en liedjes zingt. Little people poppetjes kunnen ten opzichte van Vrolijke Vriendjes niets, je kunt er alleen mee spelen. Alleen een grote set zoals een huis of de koets die je op de foto ziet, kunnen geluid maken. Dit is lang niet bij al het speelgoed het geval. Aan beide zitten voor en nadelen. Bij Vtech stimuleert het de taalontwikkeling door alle leuke liedjes. Little People speelgoed maakt eigenlijk alleen geluidjes of muziek. Wij hebben een aantal auto`s van Toet Toet (ook van Vtech), nadat deze een paar keer waren gevallen deed het geluid het niet meer. Dit risico heb je wel met Vtech, het kan veel sneller stuk gaan en kan zijn waarde verliezen. Mocht je het willen verkopen of weggeven nadat jouw kinderen het niet meer interessant vinden, kan het zomaar ineens heel weinig opleveren. Little People is heel degelijk en stevig speelgoed wat bijna niet kapot gaat. Ook het geluid van de sets die dit wel hebben, doen het na jaren intensief spelen nog steeds.

De prijs: Vtech is over het algemeen een stukje duurder. Little People bestaat al wat langer en kun je ook regelmatig kopen bij winkels zoals Kruidvat, Wibra en Big Bazar. De grote sets zijn aardig vergelijkbaar qua prijs. Wanneer je geïnteresseerd bent in een los poppetje, betaal je voor Vrolijke Vriendjes meer. De poppetjes van Little People gaan vaak per 2/3, deze kunnen dan ook weer minder dan Vrolijke Vriendjes en zijn kleiner. Het is dan ook lastig te vergelijken. Het speelgoed komt op hetzelfde neer, maar de duurzaamheid en grootte van het speelgoed verschilt wel erg.

De uitbreidbaarheid van het speelgoed: De sets van Little People zijn iets ‘neutraler’. Zo kun je kiezen voor een huis, een boerderij, boomhut of een bus. Hier zitten meestal ook meer accessoires bij. Bij Vrolijke Vriendjes kun je kiezen uit een roze kasteel, een paleis voor zeemeerminnen of een piratenschip. Om niet te diep op de genderneutrale discussie in te gaan, het ene is knalroze en het andere is bruin en stoer. Naast de grote sets kun je ook nog een aantal losse poppetjes kopen. Naar mijn idee heeft Little People meer keuze uit losse poppetjes, dieren of sets.

Conclusie: Aan beide zitten voor en nadelen. Vrolijke Vriendjes is hier een groot succes, maar van Little People hebben wij een grotere verzameling en hier wordt heel veel mee gespeeld. Voor hele jonge kinderen zijn de poppetjes van Vtech het meest geschikt. Deze zijn een stukje groter en hier hebben ze iets meer grip op. Little People heeft veel meer keuze en gaat denk ik iets langer mee. Waarschijnlijk zouden 6 jarige kinderen dit ook nog leuk vinden. Waar zou jouw voorkeur naar uitgaan?

Eén reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.