Goedgekeurd op het CB en koekjes bakken

Mijn ‘vakantie’ zit erop! Binnenkort start ik bij een nieuw gezin als gastouder voor twee volledige dagen. Mijn week zal er iets anders uit gaan zien, maar ik heb er heel veel zin in. Fedde en Yenthe gaan van twee middagen per week naar het kinderdagverblijf en één middag per week naar opa en oma, naar twee volledige dagen kinderopvang. Even wennen, maar ze vinden het er beide erg leuk. Voor Fedde is het vast erg goed, hij loopt iets achter qua spraak en start deze week ook bij logopedie. Ik ben erg benieuwd naar de oefeningen die zij met hem gaan doen en hoop binnenkort nog meer met hem te kunnen kletsen.

Donderdag

Ik ontbijt met overgebleven fruitsalade van de dag ervoor en neem mijzelf voor om weer iets vaker fruit te gaan eten. Dit schiet er de laatste tijd nogal bij in.
Dol op lange vingers en sinds kort ook op soepstengels. Ik vind deze leeftijd zo leuk! Ze leert steeds meer, begrijpt alles steeds iets beter en mag steeds meer dingen gaan eten. En dat laatste valt bij Yenthe ook goed in de smaak, ze is dol op eten en smakt er meestal behoorlijk bij. Nu mag het nog! 🙂
Yenthe moest naar het consultatiebureau en is weer door de keuring gekomen. Ze doet het hartstikke goed, trots! Ik vind het leuk om haar gewicht en lengte met Fedde te vergelijken.
Na het slaapje van Yenthe halen wij papa op van zijn werk.
Vol spanning wachten wanneer hij nou naar buiten komt.
Daarna doen wij wat kleine boodschappen en nemen wij deze stroopwafels mee. Wat mij betreft geen succes. Ze zijn erg hard, een stuk duurder en proeven niet eens echt anders dan een normale stroopwafel.

Vrijdag

Mijn hulp in de huishouding 😉 Fedde vind het steeds leuker om te mogen helpen met een aantal dingen. Wat ik verder op vrijdag heb gedaan weet ik dus eigenlijk al niet eens meer… Dit is dan ook de enige foto van die dag.

Zaterdag

Zaterdag bracht ik de dag bij mijn ouders door. Het was prachtig weer, zonde om de hele dag binnen te zitten. ’s Middags zijn we naar de speeltuin gewandeld. Fedde is dol op glijbanen en vond dit natuurlijk geweldig.
Dit blije ei ging ook mee naar de speeltuin.
De eerste keer schommelen was wel erg leuk. Ik geniet zo van al die eerste keren.
Voor Fedde was het zeker niet de eerste keer op de schommel, maar nu, een paar dagen later, heeft hij het nog steeds over de schommel.
En nog even samen op de wipkip, dat vond Yenthe toch echt iets minder.
Heel soms vergeet ik wel eens hoe klein hij eigenlijk nog is. Fedde slaapt af en toe nog eens tussen de middag. Wij doen hem alleen op bed als hij echt heel moe is. Meestal mag hij in de middag heel even op de bank liggen. Toen hij zijn dino`s en speen kreeg is hij gaan liggen en binnen vijf minuten was hij vertrokken. Wel voor korte duur, na een powernap zat hij weer boordevol energie.

Zondag

Om stipt 12:00 uur stonden wij voor de Action bij ons in de buurt. Ik wilde koekjes gaan bakken met Fedde, maar onze keukenweegschaal is een tijdje geleden stuk gegaan. Tijd voor een nieuwe! Hierna fietsten wij door naar de dichtstbijzijnde Albert Heijn. Ik krijg hem niet mee zonder dat hij even in het autootje heeft gezeten.
Koekjes bakken met dino vormpjes. Fedde vind het geweldig.
Klaar om in de oven te gaan. Ze zijn erg leuk geworden. Meteen die avond heb ik brandweer-koekvompjes besteld. Hij is over iets meer dan 1,5 maand jarig. Wanneer je gek bent van de brandweer moet je natuurlijk op iets trakteren wat hiermee te maken heeft. Zodra wij ze binnen hebben wil ik die ook uit gaan testen. Daarna alleen nog een traktatie bedenken voor de eerste verjaardag van Yenthe voor op het kinderdagverblijf. Tips zijn welkom!

 

 

 

 

3 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.