Afscheid nemen van de speen

Deze week stond in het teken van afspraken voor mijn nieuwe baan als gastouder en afscheid nemen van de speen. Afgelopen woensdag had ik een intake van logopedie voor Fedde. Zij heeft ons aangeraden om zo snel mogelijk te gaan stoppen met de speen. Ik zat hier al langere tijd over na te denken, maar stelde het altijd een beetje uit. Ik was vooral bang voor nog ergere nachten en een heel verdrietig mannetje overdag. Via internet zocht ik nog wat tips voor het afbouwen van de speen of om meteen helemaal te stoppen, ik wilde het niet langer uitstellen en besloot dat wij die middag definitief afscheid zouden nemen van de speen. Hoe ik dat aan heb gepakt lees je hieronder. De foto`s staan in willekeurige volgorde.

Yenthe en haar poppen (en knuffels), ze is er nu al weg van.
De laatste week/weken zitten wij regelmatig even zonder internet, waar het precies aan ligt weet ik niet, maar het is erg vervelend dat je elke keer zonder zit zodra je wil gaan bloggen.
Vorig weekend hadden wij koekjes gebakken. Fedde vond het superleuk om mee te helpen. Over 1,5 maand is hij jarig en het leek mij een leuk idee om op brandweer koekjes te gaan trakteren op de kinderopvang.
Hierboven vertelde ik al over het afscheid nemen van de speen. Via internet zocht ik op tips voor afbouwen van een speen. Hier kwam ik veel verschillende manieren tegen, maar de tip om een speen bij een speelgoedwinkel in te gaan leveren in ruil voor een cadeautje sprak mij het meest aan. Op deze manier is het het leukste voor een kind zelf. Ik las ook een tip om de speen samen met je kind door te knippen, deze optie vond ik vrij zielig.
Dus zodra Remco thuiskwam zijn wij op de fiets gestapt en mocht Fedde iets uitzoeken in de Intertoys XL. Dat uitzoeken bleek toch een lastig verhaal. Het is natuurlijk veel leuker om met alle speelhuisjes en glijbanen te gaan spelen.
Uiteindelijk hebben wij een paar rondjes door de winkel gelopen, is hij een paar keer van mening veranderd en nam hij iets mee naar de kassa.
Hij dook hier als eerst op af. Fedde vind speeltuinen/glijbanen en poppetjes altijd erg leuk. Bing het konijn en de speeltuin ging dus mee naar huis. Bij de kassa mocht hij betalen met de speen. Vlak voor het betalen hebben wij nog even kort afscheid genomen. Hij gaf zijn speen nog een kusje en heeft hem toen heel trots aan de kassa afgeleverd. Wij hebben hem kort voorbereid op dit moment. De winkel zou de speen aan een baby geven en omdat Fedde nu zo`n grote jongen is en zonder speen kan, mocht hij van de winkel een cadeau uitzoeken. Dit verteld hij iedere dag vol trots. De nachten gaan voor zijn doen ook gewoon goed. Hij wordt standaard een keer wakker ’s nachts, maar dit was voor het hele speen gebeuren ook al zo. Ook met het inslapen zonder speen heeft hij totaal geen probleem. Hij heeft nu vier nachten zonder geslapen en ik ben hartstikke trots, ik had nooit verwacht dat het zo goed zou gaan. Yenthe heeft nooit een speen gehad dus met haar zullen wij dit ook nooit mee hoeven maken. Ieder kind is verschillend, maar een speen inruilen voor een cadeau is wat mij betreft de gouden tip.
Voorlopig de laatst dag waarop het echt mooi buitenspeelweer is. Wat heb ik van die mooie week genoten.
Op vrije dagen halen wij in de middag papa meestal even op van zijn werk. Mits Yenthe dan wakker is.

Af en toe valt Yenthe op schoot in slaap na een flesje. Zulk soort knuffelmomentjes zijn echt heerlijk!

Laat ik mijn gezicht ook maar weer eens zien! Ik baal de laatste tijd zo van mijn huid. Als puber had ik nooit veel last van pukkeltjes etc. Sinds ik moeder ben geworden moet ik het inhalen op een of andere manier. Het is geen acne, maar mijn huid is heel onrustig. Het is rood. geĆÆrriteerd en jeukt af en toe flink. Ik heb geen idee wat het is en ben er al een paar keer voor naar de dokter en dermatoloog geweest. Uiteindelijk kreeg ik een zalfje, deze hielp niet heel geweldig. Kort na het gebruiken van de zalf is het toch een hele tijd weggeweest. En nu is het helaas weer terug van weggeweest. Binnenkort maar weer eens een afspraak maken bij de dokter.
Lekker spelen op de grond.
In de binnenstad in Leeuwarden deelden ze gratis pannekoek met Nutella uit.
En dat moet natuurlijk getest worden! šŸ™‚
Daarna liepen wij nog even bij Hema binnen. Ze hadden stapelkorting op rompers bij Hema. Yenthe zit nu nog in 80, maar ik wilde er een aantal meenemen voor de komende zomer. Helaas zijn het overal combinatiematen. 74/80 past nu nog maar is straks te klein. Maat 86/92 was haar nog veel en veel te groot en past haar voorlopig ook echt niet. Wel jammer want ze hadden hele leuke rompers. Met badpakken is het precies hetzelfde verhaal. Weet iemand een winkel of webshop waar ze alleen rompers en badpakjes in maat 86 hebben?

 

EĆ©n reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.