Deze boeken wil ik lezen in 2019

Vroeger was ik echt een boekenwurm, ik las erg veel boeken en begon iedere maand wel aan een nieuwe chicklit. Toen kwam Fedde en had ik er een stuk minder tijd over. Ik heb zo`n twee tot twee en een half jaar geen boek meer aangeraakt. Sinds kort heb ik het lezen herontdekt, maar ben ik wel overgestapt van chicklits naar biografieƫn en mindfulness boeken. Een chicklit is hartstikke leuk om te lezen, maar deze onderstaande boeken hebben echt een boodschap. Tegenwoordig lees ik graag boeken die motiveren, inspireren of je aan het denken zetten. Dit zijn de boeken die ik in 2019 wil gaan lezen. Binnenkort zal ik een bezoekje brengen aan de plaatselijke bibliotheek om een abonnement af te sluiten. Hopelijk kan ik alle boeken uit deze lijst afvinken.

Ikigai – Hector Garcia
Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een Ikigai, iedereen bestaat voor een reden. Dit boek gaat over de Japanse levenswijze en helpt je om jouw eigen Ikigai te vinden. Klinkt veelbelovend, ik ben erg benieuwd!

Leef Lagom – Anna Brones
Een boek uit het zelfde straatje. Lagom is Zweeds voor ‘precies de juiste hoeveelheid’. Dit boek helpt je balans te vinden in je leven, je vind er tips voor een beter, groener en bewuster leven. Onlangs heb ik voor mijn verjaardag de boeken Lykke en Hygge gekregen. Deze boeken draaien om de Scandinavische levensstijl, ik ben van plan deze eerst te gaan lezen. Mocht dit een succes zijn dan lees ik dit boek ook vast op de korte termijn. Anders beland hij waarschijnlijk onderaan de lijst.

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Heamin Sunim
De titel van dit boek spreekt mij al erg aan. Het boek gaat vooral over rust vinden in deze drukke wereld. De schrijver van dit boek is een boeddhistische monnik, hij deelt zijn kijk op het leven en behandelt verschillende en belangrijke momenten in het leven. Van liefde, vriendschap tot werk en het omgaan met negatieve emoties.

Ik ben Malala – Malala Yousafzai
Naar school gaan, gelijkheid en gerespecteerd worden is hier in Nederland (meestal) erg vanzelfsprekend. Gelukkig maar! Ik vind het nog steeds verschrikkelijk dat dit in heel veel landen niet het geval is. Malala woont in Pakistan en deelt haar verhaal in dit boek. Malala kwam op voor haar rechten en werd vervolgens in haar gezicht geschoten, maar overleefde deze aanslag. In plaats van zich stil te houden zet ze zich nog meer in voor de rechten van vrouwen en meisjes. Ik heb niets met termen zoals powervrouw, maar als iemand deze titel verdient is Malala het wel!

Consuminderen met kinderen – Marieke Henselmans
Alle ouders willen het beste voor hun kinderen, maar het beste is niet altijd het duurste. Een boek vol bespaartips, manieren om te consuminderen en de vraag wat jij jouw kind/kinderen mee wil geven.

Het zero waste project – Nicky en Jessie Kroon
Al het plastic begint langzamerhand een flink probleem te worden. Wist je dat het al snel 5 tot 20 jaar duurt voor plastic is afgebroken. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben. Moet je nagaan wat er nu allemaal in de oceaan drijft en dat dit nog 20 jaar duurt voordat het vergaat. Tegen die tijd is er waarschijnlijk nog minstens het dubbele bijgekomen. Een verschrikkelijk idee dat wij zo met zijn allen de natuur zo aan het vervuilen zijn. Ik wil graag minder plastic gaan gebruiken en verbruiken. Ik ben al begonnen om minder plastic speelgoed aan te schaffen voor de kinderen. Maar als het om boodschappen en voedingsmiddelen gaat moet er hier nog veel gebeuren. Het lijkt bijna niet mogelijk om met een klein budget milieubewust te leven. Ik hoop veel van dit boek te leren, deze staat bovenaan mijn lijst en heb ik hoogstwaarschijnlijk voor de zomer nog uitgelezen.

Kinderen zijn geen puppy`s – Jurgen Peeters
Niemand is perfect en ik denk dat veel moeders ook maar ‘wat doen’, zolang het maar goed voelt. Toch lijkt het mij leuk om een opvoedboek te lezen. Ik heb meerdere boeken met dit thema voorbij zien komen, maar deze spreekt mij het allermeeste aan. Dit boek gaat echt over opvoeden in deze tijd, vele boeken zijn al wat gedateerd. Onze manier van leven is de laatste jaren zo snel veranderd, hiermee veranderd niet alleen de verwachting van onze kinderen, maar ook de opvoeding.

Welke boeken zou jij graag willen lezen?

3 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.