Naar de markt en tapas eten

Vandaag staat er weer een fotoverslag (plog) van vrijdag en zaterdag online. Een weekend vol lekker eten, leuke dingen en tijd met mijn gezin. Ik heb zo genoten van het mooie weer, we zijn er heerlijk op uit geweest en hebben regelmatig gewandeld en gefietst. Zo gingen wij onder andere naar de markt en at ik tapas bij een nieuw restaurant in Leeuwarden. Fedde en Yenthe kregen nieuwe kleren en voor mij kwam er een pakket binnen. Kijk snel mee naar de onderstaande foto`s. Wees gewaarschuwd, het zijn er een hele hoop!

Naar de markt en tapas eten:
vrijdag

In de ochtend eten we fruit. Yenthe had voor het eerst druifjes en vond dit heerlijk!
Ja nu is het wel leuk geweest met die foto`s mem, geef mij gewoon mijn druiven!
Fedde heeft nog een zomerjas, voor Yenthe moeten wij nog wel een nieuwe halen. Ik vind deze van Hema zo mooi, toen ik hem in de winkel zag hangen ben ik op slag verliefd geworden. Voor de korte tijd dat ze hem gaat dragen vind ik hem alleen een beetje prijzig. In de winkel maakte ik er een foto van zodat ik er nog even over na kon gaan denken.
Ik won laatste deze pop via Jamey.nl voor Fedde. Hij vind het geweldig en speelt er dagelijks mee. Baby Bobby kan ook in bad, dit moet nog wel even worden getest.
Ik ging weer met Fedde naar logopedie en na afloop wilde hij niet meer mee naar huis.
In de middag hadden wij een afspraak bij het gemeentehuis en fietsen wij langs de Zuivelhoeve en de markt voor wat lekkere dingen voor het weekend.

Even een voorraadje groente en fruit halen. Ik heb mij voorgenomen om iedere week even langs de markt te gaan en hier mijn groente en fruit voortaan te gaan halen.
Nadat de vitamines zijn ingeslagen halen wij nog wat nootjes.
De courgettes kook en pureer ik meteen voor een lekker groentehapje voor Yenthe. Komende week krijgt ze voor het eerst mango. Aangezien ze alles lust zal ze dit vast ook heel lekker vinden.
De C&A in Leeuwarden was weer geopend na een verbouwing. Wat een mooie winkel is dat geworden! Er hing een hele hoop leuke kinderkleding voor de lente. Fedde kreeg van mij deze twee shirtjes voor het komende seizoen.
Deze vond ik zo schattig, ik gok dat deze kleur mijn dochter erg mooi zal staan. Hij lijkt me leuk voor haar eerste verjaardag op een simpele grijze legging.
In de avond sprak ik af met oude klasgenoten en aten wij tapas bij een nieuw restaurant in Leeuwarden.

Zaterdag

Ik zat nog steeds vol van de avond ervoor, maar de volgende ochtend hadden wij een proeverij in Drachten.
Via Social Deal kochten wij een voucher voor Proef in Drachten waar wij 4 kleine gerechten p.p. uit mochten zoeken. Voor Fedde bestelden wij een kleine hotdog erbij en voor Yenthe een eitje.
Het was allemaal erg lekker, maar de pokebowl sprong er toch wel bovenuit.

Wij moesten nog even voeding halen bij Kruidvat voor Yenthe. Op weg naar de kassa kwamen wij langs al het schepsnoep. Voor een peuter is dit de hemel, hij mocht een paar snoepjes scheppen en vond dit natuurlijk geweldig!

In Drachten stond een kraam van Dunkin donuts. We besloten nog een donut te halen voor in de middag.

Zie hier maar eens een keuze uit te maken!
Fedde koos voor een koekiemonster donut en mij leek de cheesecake donut het allerlekkerste.
Bij thuiskomst stond er een pakketje voor ons klaar. Ik zocht al langere tijd naar een mogelijkheid om te minderen met plastic, via de blog Eengoedverhaal.nu kwam ik een aantal tips tegen. Hier ontdekte ik de webshop levenzonderafval.nl. Uiteindelijk bestelde ik een paar testers, netjes voor groente en fruit en deze wasbal. Dit is een alternatief voor wasmiddel en poeder. Het ei is navulbaar, je stopt hier de bijgeleverde bolletjes in en wanneer deze op zijn kun je navulverpakkingen bestellen. De balletjes gaan gemiddeld 210 wasbeurten mee en zijn dus een stuk goedkoper dan normaal wasmiddel. Daarnaast gooi je nu ook niet iedere keer grote plastic flessen weg en het is niet getest op dieren. Het klinkt allemaal erg goed en ik zal hem komende weken gaan uittesten, lijkt het jullie ook leuk om mijn ervaringen met Eco Egg te lezen?

Van de deodorant en haarzeep kon je testers bestellen. Hier ben ik erg benieuwd naar, maar ik durfde niet meteen een grote verpakking te bestellen. Eerst maar eens kijken of het goed bevalt.
In het begin van mijn blogpost vertelde ik al dat wij vaker naar de markt willen gaan de komende tijd. Dankzij deze fruit en groentezakjes heb je geen plastic tasjes en papieren zakjes meer nodig. Alles kun je bewaren in deze herbruikbare zakken. Als je er over nadenkt is het eigenlijk ook absurd, in de supermarkt is zelfs een komkommer nog in plastic verpakt.

In de avond stuurde Remco nog een foto door, deze was ’s middags al gemaakt op de terugweg naar de auto. Mijn stoere vent! Veel vrouwen dromen van een dochter (die zijn ook heel leuk), maar wat is het geweldig om een zoon te hebben! Ik ben zo verliefd op dit jongetje. Alle auto`s en echte stoere jongensdingen vind hij helemaal geweldig. Auto`s moeten racen, poppetjes moeten vechten, overal is brand (die wij vervolgens samen moeten blussen) en hij krijgt geen genoeg van stoeien. Voor ik zwanger was van Fedde had ik mijzelf ingeschat als meisjesmama, maar niets blijkt minder waar. Mocht je zwanger zijn en licht teleurgesteld zijn wanneer een jongetje verwacht? Wil je daar alsjeblieft dan heel snel mee ophouden! Jongens zijn zo zo zo zóóóó verschrikkelijk leuk!

6 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.