Verlanglijstje voor Fedde`s derde verjaardag

Kan iemand mij even knijpen? Mijn kleine jongetje wordt gewoon over iets meer dan twee weken al drie jaar. Het laatste jaar dat hij nog ‘gewoon’ thuis is. Dit komende jaar wil ik extra van hem genieten en gaan we zoveel mogelijk leuke dingen doen en veel proberen vast te leggen (voor later). Ik moet er nog helemaal niet aan denken dat hij over een jaar al aan het proefdraaien is en bijna op school begint. Dan worden ze meteen zo groot en zijn ze niet meer helemaal van jezelf. Invloeden van buiten af worden belangrijker en ze hebben hun moeder steeds iets minder nodig. Natuurlijk hoort dat erbij en is het alleen maar mooi dat hij steeds groter en zelfstandiger aan het worden is. Het vieren van zijn tweede verjaardag was al een groot feest. Ik denk dat hij het nu nog meer gaat begrijpen en het nog spannender en specialer vind. Deze verjaardag is zijn dag en gaan wij natuurlijk allemaal dingen doen die hij leuk vind. De brandweer is helemaal Fedde`s ding, deze verjaardag doen we dan ook geheel in brandweerstijl. Ik bestel brandweertaart, wij hebben brandweerballonnen en slingers en hij krijgt een heel mooi cadeau wat in het thema past. De afgelopen tijd heb ik met hem een paar keer de oude Sinterklaas catalogus doorgebladerd en zijn we naar de speelgoedwinkel geweest. Hier mocht hij alles aanwijzen wat hij leuk vind is en zo heb ik dit verlanglijstje samen kunnen stellen.

Van ons en Yenthe krijgt hij bovenstaande cadeau`s. De kleine onderdelen halen wij nog even weg omdat Yenthe er ook in de buurt speelt. Het grote brandweer/politiehuis heeft een brandweerpaal, computer, twee poppen, een hond, brandweerauto, politiemotor, helikopter en allerlei losse meubeltjes. Het huis is van Kidcraft en bestelden wij bij Lidl. De poppenhuis poppetjes die je ernaast ziet zijn van Lobbes en kocht ik een hele poos geleden al. Als het goed is moeten de poppetjes even groot zijn als de brandweer en politie die bij de kazerne/het politiebureau horen.

Verlanglijstje voor Fedde`s derde verjaardag


Fedde is gek op zijn speelgoedkeuken, hij kookt vaak van alles. Het meest geliefde stuk speelgoed zijn de eieren, hier heeft hij er twee van. Hij ziet ons ook regelmatig een ei bakken of koken en speelt dit vaak na. Een doosje met eieren die ook nog door de midden kunnen zou al helemaal in de smaak vallen bij hem. Daarnaast is hij gek op lolly`s en taart. Dit heeft hij nog niet bij zijn keukentje. Hier thuis wordt amper koffie gedronken, maar koffie zetten heeft toch iets bijzonders. Voor keukentjes zijn er zat leuke koffiezetapparaten.
Er staan alleen maar dingen op zijn lijstje die online verkrijgbaar zijn. Het dekbedovertrek hoef ik vast niet uit te leggen. De ziekenwagen en helikopter passen bij de standaard houten treinrails die bij veel speelgoedwinkels worden verkocht. Het cadeau wat hij van ons gaat krijgen heeft een politiemotor, een bus met een boef zou al helemaal leuk zijn om het af te maken. De laatste tijd heeft Fedde ontdekt dat je gekke bekken kan trekken. Dit is een magnetische puzzel van een gezicht die je allemaal gekke kapsels, gezichtsuitdrukkingen en hoofddeksels kunt geven.
2 reacties

  1. Wat gaat de tijd dan snel! Ik kan me voorstellen dat de stap naar de basisschool volgend jaar wel heel spannend is. Kleine jongetjes worden groot! Geniet dus nog maar extra van hem dit jaar 🙂 Leuk lijstje heb je opgesteld! Dat dekbed vind ik stiekem wel heel grappig. Dat zal er vast heel schattig uitzien als hij eronder ligt en precies “in” het pak past.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.