Verlanglijstje voor Yenthe`s eerste verjaardag

Dit weekend staat in het teken van Fedde`s derde verjaardag. Zijn verlanglijstje voor zijn derde verjaardag staat al online. Van ons krijgt Fedde een groot cadeau en laatst heeft hij een nieuwe fiets gekregen. Natuurlijk willen wij Yenthe hetzelfde behandelen en krijgt zij dit jaar ook een groot cadeau, twee zelfs. Via Instagram deelde ik al foto`s van de cadeautjes die ze van ons gaat krijgen. Hier vertelde ik ook meteen bij dat ik vanaf nu zoveel mogelijk duurzaam speelgoed aan wil gaan schaffen en mij niet teveel laat verleiden door plastic speelgoed. Ik maak alleen een uitzondering voor Lego, Duplo, Playmobil of iets wat ze echt heel graag willen hebben. Tijdens het maken van deze wishlist zocht ik ook meteen even op wat Fedde op zijn eerste verjaardag van ons kreeg. Dit was echt ‘jongensspeelgoed’. Yenthe krijgt typische meisjesdingen. Zoals je kunt merken heb ik niet zoveel met dat genderneutral gebeuren. Als Yenthe met auto`s wil spelen is dat geen probleem, wanneer Fedde met poppen wil spelen ook niet. Ik doe daar niet moeilijk over, maar wanneer ik iets uit mag zoeken waarvan ik denk dat Yenthe dat heel erg leuk gaat vinden, kies ik toch voor een roze huisje en muizenpoppetjes. Iets waarvan ik denk dat ze dit ook heel erg leuk gaat vinden. Dit is het verlanglijstje voor Yenthe`s eerste verjaardag.

Wat ze van ons krijgt:

Van ons krijgt ze het Roodkapje huisje van het merk Lilliputiens en de vader en moeder muis van Maileg.

Houten poppenwagen van Hema/ Maileg circus zeeleeuw/ Houten regenboog pastel / Maileg leeuw circus/ Boekje over Woezel (van Pip)/ Clownsmuisje Maileg/ Muizenhuis muisje Sam/ Muizenhuis muisje Julia

Waarom de Maileg muisjes op het lijstje staan is vast geen verrassing. De meeste muisjes komen in een doosje, dit is meteen hun bed. Er ligt een kussen en een dekentje in. Yenthe heeft een hele berg poppen, een houten poppenwagen is dan erg leuk om mee te spelen en te leren lopen. Met de houten regenboog kan op zoveel verschillende manieren worden gespeeld. De zeeleeuw en de leeuw van Maileg zijn ook heel mooi! Zonder haar Woezel kan Yenthe niet slapen, ze is er helemaal weg van. Voor het lezen van een boekje heeft ze steeds meer interesse en geduld. Van alle karakters van Woezel en Pip is er een boekje, die van Woezel is voor haar het leukste. En tot slot nog de muisjes van het muizenhuis. Ze hebben wel wat weg van Maileg muisjes, maar zijn een stuk betaalbaarder. Ik denk dat ze in ieder geval leuk zijn om met elkaar te combineren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.