Van baby naar dreumes!

Van baby naar dreumes! Yenthe werd gisteren 1 jaar en is nu officieel geen baby meer. Een hele dikke kans dat er na Yenthe niet nog een baby gaat komen, dus we sluiten de babytijd nu officieel af. Inmiddels zou ik wel beter moeten weten, al die clichés over het moederschap zijn toch allemaal waar. Bij de eerste vond ik alle eerste keren zo leuk, zijn eerste verjaardag ook. De tweede en/of jongste wil je zo lang mogelijk klein houden. Het idee dat ik nooit meer zelf de babytijd mee ga maken is toch wel een beetje slikken. De babytijd en zo`n eerste jaar blijft magisch. Of het nu de eerste, tweede, derde of vijfde is. Mijn baby was al een tijdje niet echt baby meer, ze is gewoon echt groot aan het worden. Het is niet dat dat van de een op andere dag veranderd.

Gisteravond om 23.59 was het gewoon één(!!!) jaar geleden dat ze ter wereld kwam. Nog net op het nippertje een koningskindje. Iets wat ik de eerste paar weken niet zo leuk vond, maar wat nu toch wel heel bijzonder is.De dag van 27 april staat bij ons nu helemaal in het teken van ons lieve Yenthe. Gelukkig is er de komende tijd ook zo veel om naar uit te kijken. De baby fase is geweldig, maar de dreumesfase is naar mijn mening nog net iets leuker. Je leert je kind steeds beter kennen en ze kunnen steeds iets meer. Ik kan zo van deze leeftijd genieten. Kijk mee naar de foto`s van afgelopen twee dagen. Dagen die geheel in het teken stonden van Yenthe haar eerste verjaardag.

Vrijdag
Fedde was een kleine twee weken geleden jarig. Van zijn verjaardagsgeld hebben we samen iets leuks uitgezocht. Ik ben zijn speelgoed net wat aan het uitzoeken, dus ik wilde niet allemaal prullaria waar hij maar een paar keer mee gaat spelen. De brandweerkazerne die hij voor zijn verjaardag kreeg is een heel groot succes. Ik besloot hem tussen een aantal uitbreiding setjes te laten kiezen.

Zijn keuze viel op een grote politie auto, brandweerpoppetjes en een set met politie en een boef. Alles komt van de webshop: Het houten poppenhuis.
En dit bleek net zo`n groot succes te zijn als de kazerne. Het is echt prachtig stevig en groot speelgoed. Fedde vind het helemaal leuk en is er heel erg blij mee.
‘Mem, mem, kom pele!’ Zei Fedde. Nou lieve Fedde, mem gaat met alle liefde met jou spelen.
Na een paar minuten spelen werd Yenthe wakker en kreeg ze een lekker broodje met een dun laagje chocopasta. En ik geloof dat ze dat wel lust 🙂
Zo lief al die kaartjes!
Remco deed even met Fedde boodschappen en ik ging even een klein stukje met Yenthe wandelen en even naar een paar winkels. Deze foto is precies hoe Yenthe is. Ze trekt haar neusje altijd op en houd er van om gekke bekken te trekken.
Kijk eens wat ik bij Big Bazar zag liggen!?! Ik wist dat er dokter speelgoed bestond, maar tandarts spreekt mij nou niet zo aan. Vooral omdat kinderen vaak tandarts willen spelen en jij dan met je mond open ligt.
Nog even gezellig samen kleuren voor het bedtijd is voor Fedde.

Remco ging naar Cambuur en de kinderen lagen op bed. Dit boek werd die middag bezorgd. Ik wilde erin beginnen, maar heb hem in een avond bijna helemaal uitgelezen. Ik moet nog een stuk of 20 bladzijdes. Het is een interessant verhaal, maar er staan niet echt veel tips etc. in. Het is puur een boek waarin persoonlijke ervaringen worden gedeeld.
Gelukkig zit ik niet helemaal in mijn eentje op de bank. In de avond wordt ik toch een beetje emotioneel. De dag erna is Yenthe gewoon een jaar oud! De tijd gaat zo verschrikkelijk snel, echt niet normaal. Ik zou soms willen dat er een pauze knop bestond.

Zaterdag: Yenthe`s verjaardag

Yenthe wordt al vroeg wakker, we nemen haar lekker in bed en geven haar een flesje. Fedde was al voor zijn eerste verjaardag van de fles af, hij vond het toen al niet zo heel bijzonder meer. Yenthe geniet hier heel erg van en bij haar blijven we ook nog lekker even doorgaan. Na haar ontbijtje gaan we naar beneden en is Fedde inmiddels ook ontwaakt. Hij helpt haar met alle liefde met het uitpakken van haar cadeautjes.

De cadeautjes die Yenthe van ons heeft gekregen! De rest van de dag maak ik ook vrij weinig foto`s. We genieten gewoon van het moment zelf.
Leuk al die cadeautjes hoor, maar ik vind die lintjes en muziekkaarten nog veel leuker…
Verder kreeg ze nog een leeuw van Maileg en een muisje van het Muizenhuis.

Van mijn ouders kreeg ze een heel leuk serviesje van Woezel en Pip!
Van opa en oma een hele mooie houten kinderwagen inclusief pop.
Allemaal roze slingers!
Voor haar verjaardag bestelden we bij Hema een vegan appeltaart en een prinsessen boltaartje met chocolade en aardbeienvulling.
In de middag komt er nog visite. Alsof ze niet al genoeg was verwend, kreeg ze nog meer cadeautjes.
We sloten de dag af met patat. Wat een gezellige dag was dit! Fedde en Yenthe gaan snel op bed, ze zijn beide bekaf. En ik.. Ik lig lekker languit op de bank en schrijf deze blogpost.

Eén reactie

  1. Gefeliciteerd met jullie dochtertje! Ik heb geen kinderen, maar kan me helemaal voorstellen dat het klopt wat je zegt over dat verschil met de eerste en de tweede. Ook apart om zo’n hoofdstuk (waarschijnlijk) af te sluiten denk ik.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.