In shock door a Plastic ocean

De laatste tijd verdiep ik mij steeds meer in groener leven. Toen ik afgelopen week na mijn werk besloot om zin had om een interessante documentaire te kijken, had ik niet verwacht dat dit mijn kijk op groener leven zo heeft veranderd. Ik ben echt in shock door a Plastic ocean. Dit heeft er wel voor gezorgd dat ik echt flinke maatregelen ga nemen. Overstappen op wasbare luiers is mij nog een aantal stappen te ver, maar zorgen voor zo weinig mogelijk wegwerpplastic is al aardig haalbaar.

Een x aantal weken geleden plaatste ik al een bestelling bij de webshop Leven zonder afval. En dat deed ik afgelopen week weer! Naast dat pakket kreeg ik ook nog een aantal andere leuke dingen binnen. Waarschijnlijk wel voor de laatste keer, want ik ben ook van plan om op zeer korte termijn alle accounts van webshops te gaan verwijderen. Een avondje of middag winkelen wanneer ik echt nieuwe spullen nodig heb blijft toch het allerleukste. Wij weten ook allemaal hoe slecht het bestellen via internet is, hier maak ik mij helaas veel te vaak schuldig aan.

Dinsdag

Yenthe was vorig weekend jarig geweest en mocht trakteren op de kinderopvang, dat deden wij natuurlijk in Woezel en Pip stijl.

Aan het einde van de middag halen we Fedde en Yenthe weer op. Ze heeft twee hele leuke cadeautjes gekregen bij de kinderopvang.

Woensdag

Woensdag was ik ook aan het werk. Het is toch wel even afkicken van het weer van de week ervoor.
Woensdagavond kijk ik de documentaire: A plastic ocean. Ik wist niet dat het zo heftig zou zijn. Het is een beetje onnodig om een heel verhaal te typen waarom jullie deze documentaire moeten gaan kijken. Er zijn al zoveel andere bloggers die hier over hebben geschreven. Lees anders de blog Maudgeniet even, zij heeft het allemaal hartstikke goed verwoord.

Donderdag

Donderdag was niet een geweldige dag. Fedde was nog moe en had nergens zin in. Hij had al een hele lange tijd niet meer met duplo gespeeld. Toen ik de bak beneden haalde werd hij erg enthousiast. Dit was helaas voor korte duur.
Ik moest een politiehuis met garage voor Fedde bouwen. Een kleine 20 minuten later was alles alweer opgeruimd. In de middag appte ik mijn schoonouders of hij daar even mocht spelen, thuis werd het er namelijk niet gezelliger op. Een half uurtje later stonden zijn opa hier al op de stoep om hem op te halen. Superlief! Even een paar uurtjes alleen met Yenthe, wat een rust! Op een of andere manier kan ik er niet van genieten. Ik ben zo`n moeder die haar kinderen na 10 minuten alweer mist. Zijn er meer mensen die daar last van hebben?

Vrijdag

Mijn bestelling van Leven zonder afval kwam binnen. Ik bestelde een paar bakken om restjes of fruit in te gaan vriezen en een zak voor brood en stokbrood.
Samen koekjes bakken! Hij had vorige keer niet veel interesse in het proeven van heet deeg. Dit keer kreeg hij per ongeluk wat in zijn mond en kwam er achter hoe lekker dit was. De rest van de tijd was hij meer bezig met stiekem van het deeg snoepen. Dikke boef!
Klaar om in de oven te gaan!
Geen koekjes a la Pinterest, maar ze zijn wel erg lekker. En daar gaat het om!

Zo leuk! Een gehaakte Fien en Milo!
Ook Yenthe had geld gekregen voor haar verjaardag. Voor haar bestelden we o.a. deze twee leuke speelsetjes van het merk Baby Gund.
Na een bezoekje aan de markt mocht Fedde nog even in ‘het autootje van de wegenwacht’.
In de binnenstad is een nieuwe kaaswinkel geopend, hetzelfde idee als Zuivelhoeve. Ik moet hier maar niet te vaak langs. Al die lekkere kazen en nootjes zijn veel te verleidelijk.
Liefde voor pyjama`s! Zodra Fedde en Yenthe op bed liggen trek ik mijn warmste pyjama aan. Hierna settel ik mij op de bank met mijn laptop en een dekentje.

Eén reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.