Het Fries straatfestival 2019

Op vrijdag 24 mei en zaterdag 25 mei was het tijd voor het jaarlijkse Fries straatfestival. Het weer zat mee en het was smoordruk in de stad. Ook wij brachten een bezoekje aan het Fries straatfestival 2019. Fedde vond het prachtig, lekker door de stad lopen, veel muziek, dingen bekijken en af en toe wat lekkers. Het was een ontzettend gezellige middag, deze dag heb ik natuurlijk ook weer voor jullie (en voor mijzelf) vastgelegd. De foto`s van deze dag staan in chronologische volgorde. Veel leesplezier!

Iedere zaterdag en zondag ontbijten wij met zijn vieren. Van die heerlijke weekendrituelen. Bij dit ontbijtje hebben wij altijd wat lekkers, de ene keer chocolademelk, dan weer een eitje, croissantjes, meloen, verse sinaasappelsap en ga zo maar door.
De nieuwe bank is ook helemaal nog niet op mijn blog voorbij gekomen. Het is precies dezelfde bank dan voorheen, alleen dan grijs in plaats van antraciet.
Terwijl Yenthe op bed ligt spelen Fedde en ik een spelletje. Mocht je een peuter hebben en meer spelletjes aan willen schaffen? Dan moet je geluidjes raden van Nijntje zeker halen! Dit is zo leuk voor kleine kinderen.
En toen kwam de postbode een pakketje bezorgen.
Ik kocht dit Little People huis via Marktplaats. Hij zag er nog als nieuw uit, maar stonk erg naar rook. Zo spijtig! Hij heeft afgelopen nacht al even gelucht buiten. Mocht de geur er nog niet uit zijn en iemand heeft de tip om vieze geurtjes uit plastic speelgoed te halen, laat dan vooral een reactie achter.
Nog een iets duidelijkere foto! Fedde vond het prachtig en heeft er erg mooi mee gespeeld.
Yenthe ontdekt onze foto koelkast magneten van Hema en herkent papa meteen. Zo knap!
Even klaarmaken en dan is het tijd om naar de stad te gaan.
Poeh, wat een geluk met het weer!
Na een paar rondjes door de binnenstad lopen wij naar kidscafe Blikspuit. Mijn favoriete plek in Leeuwarden om iets te gaan drinken met de kinderen. Ze kunnen hier altijd zo leuk spelen.
Yenthe speelt steeds met dit kleine poppetje. Ze wordt zo groot de laatste tijd. Nu ze een dreumesje is begint ze langzaam steeds een beetje meer te spelen. Met het poppetje ging ze steeds lopend over tafel en ze had er hele verhalen tegen haar poppetje.
Fedde stapt er de deur binnen en horen wij het eerste half uur niet meer. Hij vermaakt zich met de treinbaan, maar de knikkerbaan is voor Fedde ook een groot succes.
Daarna maken wij nog een rondje door de stad en mocht Fedde een ijsje. Mijn schoonouders sluiten aan en wij wachten samen op de bootjesparade die door de grachten van Leeuwarden komt.
Wat een feest! Allemaal muziek, dansende mensen en gezelligheid. Wij hebben zo genoten van deze gezellige middag. Als afsluiter aten wij patat en gingen met de bus weer naar huis.
Zo trots op Fedde! Hij heeft flinke stukken gelopen, maar wilde ook af en toe op onze schouders zitten. Ik had verwacht dat hij bekaf zou zijn bij thuiskomst. In plaats daarvan wilde hij nog buiten spelen. Waar hij die energie altijd vandaan haalt vraag ik mij wel eens af..
Wij hadden een paar kleine boodschappen nodig. Fedde mocht snoep scheppen, wij haalden kaas en de kinderen hadden nieuwe shampoo nodig. Bij Wibra kocht ik wel iets heel leuks. Het toverblok leek mij wel leuk voor Fedde. Wij hebben nu namelijk een weekje vakantie, maar gaan niet weg, zo heeft hij komende week iets leuks te doen. Het speelgoed setje wilde ik alvast bewaren voor december. Het is nog een beetje vroeg, maar dit was echt een superleuk schoencadeau geweest. Ik had hem verstopt bij het afrekenen, maar Fedde ontdekte hem uiteindelijk toch. Hij is nu ook op zo`n leeftijd dat hij het in december vast nog wel weet dat wij dit hebben gekocht, zijn geheugen wordt steeds beter. Vorig jaar was toch echt het laatste jaar dat ik nog stiekem iets mee kon nemen zonder dat hij het door zou hebben, helaas…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.