Ik durf de postcodeloterij niet op te zeggen

Sinds een tijdje probeer ik bewuster te gaan leven. Ik heb al kritisch gekeken naar ons plastic verbruik en hier de nodige maatregelen voor getroffen, maar besloot ook om te gaan kijken waar wij op kunnen besparen. De vaste lasten heb ik op een rij gezet en er zat maar weinig tussen waar wij verder op konden besparen. Naast de vaste lasten hebben wij geen enkele overbodige abonnementen. De Postcodeloterij is eigenlijk het enige. Ik durf de postcodeloterij alleen niet op te zeggen. De kans dat hij hier zou vallen is echt enorm klein. Het is dat wij het bedrag per maand kunnen missen, maar het staat ook wel een beetje voor al mijn dromen. Zo zou ik graag nog willen trouwen en ben ik dol op vakanties.

Afgelopen maandag keek ik de documentaire ‘the Minimalist’ via Netflix, echt een aanrader als je deze nog niet hebt gezien. Hier ging ook een klein gedeelte in de documentaire over mensen die een heel groot bedrag in een loterij hadden gewonnen. Allemaal waren ze er niet gelukkiger door geworden. Mensen worden namelijk niet gelukkig van het hebben van veel geld. Je kunt alleen wel ongelukkig worden van het gebrek aan geld. Een groot geldbedrag had ik niet besteed aan allerlei spullen, maar eerder aan ervaringen.

Wat zou ik doen met een groot geldbedrag?
Een verbouwing aan het huis: Dit is ook echt het eerste wat mij te binnen schiet. De kans dat wij een geldbedrag winnen is klein. Mochten wij ooit genoeg hebben gespaard, denk ik dat wij een bijkeuken bij zouden willen laten bouwen. Dit zou zorgen voor veel meer woonplezier en ruimte.
Stacaravan kopen op Texel of Ameland: Deze twee eilanden zorgen bij mij echt voor een ultiem vakantiegevoel. Als ik vlogs kijk van de Huismuts en zij weer naar haar stacaravan rijdt, verlang ik ook naar mijn eigen stacaravan (maar dan op de wadden). Binnenkort hebben wij weer een caravan gehuurd op Ameland. Wanneer Winston of Gaston hier ooit aan de deur staat is dit sowieso het tweede dat door mijn hoofd spookt.
Spaarrekening voor Fedde en Yenthe: Hoe groot of klein het bedrag ook zou zijn, er gaat altijd een gedeelte naar de spaarrekening van Fedde en Yenthe. Ik hoop dat dit ze dan zou helpen bij hun toekomst. Of het nu een wereldreis is, het gebruikt wordt voor hun studie of een eigen huis, opzetten van een eigen bedrijf of voor een rijbewijs. Als het ze maar verder gaat helpen.
Reizen met Fedde en Yenthe: Het kanaal van Beaumommy is zo leuk! Ze vlogt tijdens hun reis met de camper door heel Europa. Dit lijkt mij heerlijk, veel buiten zijn, tijd met elkaar en allemaal verschillende landen en plaatsen mogen bezoeken. Dit blijft hoogstwaarschijnlijk bij dromen, want om nou met twee kinderen in een camper rond te gaan reizen is waarschijnlijk niet heel ideaal. De eerste stop zou dan sowieso in Spanje zijn. Hier gingen Remco en ik naartoe voor wij kinderen kregen. Ik zou er graag nog eens naartoe willen gaan, maar momenteel past dat niet binnen ons budget.

Eén reactie

  1. Ja ik ken het gevoel van de postcodeloterij.. want “ stel” hij valt in de straat en je bent de enige die dan sip voor de raam staat als ze geld komen uitdelen..

    En vaste lasten vind ik ook moeilijk.. vaak scheelt het paar €.. maar om daar voor over te stappen en te hopen dat je dan hetzelfde terugkrijgt.. is mij niet waard. En wat ik bespaar geef ik vaak uit aan boodschappen :p dus ik ben daar niet consequent genoeg in! Maar leuk artikel om te lezen wat jij met de loterij zou doen als je wint😄! Z

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.