Onze vakantie naar Ameland 2019

Jeetje, dan zit je alweer de blogpost over je vakantie naar Ameland te typen. Ik weet nog dat ik de vakantie aan het aftellen was en nu ben ik zelfs alweer een paar dagen aan het werk geweest. Ik heb het jaartal maar in de titel van de blogpost gezet, een vakantie naar dit eiland zal namelijk niet de laatste keer zijn. Sterker nog, we hebben zelfs al plannen om volgend jaar weer naar Ameland te gaan. Voor ons is het echt de perfecte vakantie. Een mooie camping waar de kinderen zich goed kunnen vermaken, strand, duinen en leuke dorpjes. Het zijn flink wat foto`s dus ga er goed voor zitten. Dit was onze vakantie naar Ameland 2019.

Het paste allemaal nog maar net in de kofferbak. Ongelooflijk hoeveel spullen je altijd meeneemt voor 10 dagen.

Dit jaar gelukkig geen vakantiestress. We zaten al redelijk vroeg in de auto en waren ruim op tijd voor de boot.

Ik vermaak mij altijd prima op de boot, dan begint de vakantie al. De bootreis duurt 45 minuten en is voor mijn gevoel altijd zomaar voorbij.

Een bezoekje aan het strand kan natuurlijk niet ontbreken wanneer je op Ameland bent. Volgens mij was dit Yenthe`s eerste keer op het strand, primeur!

Fedde vond het ook erg leuk!

Mijn ouders kwamen een dagje langs, we wandelden naar het strand en kwamen onderweg paarden tegen.

Bijna iedere ochtend zaten er eendjes bij onze stacaravan.

Sinds een jaar of drie heb ik last van hooikoorts. Ik was vergeten om mijn hooikoortspillen in te pakken. Wat was ik blij dat de winkels die maandag weer open waren. Dankzij de hooikoorts heb ik steeds ontstoken ogen.

Wij verbleven op de camping Klein Vaarwater, grote aanrader voor gezinnen met kinderen. Vooraan de camping zit een zandbak met speeltoestellen. Fedde en Yenthe waren hier uren zoet.

Ze zaten onder het zand! Bij de stacaravan alle twee lekker in badje en ze zijn weer helemaal fris.

Iedere dag op vakantie ziet er wel een beetje hetzelfde uit. In de avond gingen wij naar het overdekte speelgedeelte op de camping, hier spelen Fedde en Yenthe nog even en kunnen ze hun laatste beetje energie kwijt. Wanneer we weer bij de stacaravan aankomen gaan ze meteen op bed en vallen ze meestal als een blok in slaap.

Ijsjes horen bij zomervakantie. Softijs met spikkels was favoriet dit jaar.

Genieten, ik ben gek op softijs met stroopwafel. Al was dit niet de lekkerste die ik ooit heb gehad.

Samen spelen met mijn kleine meisje, voor haar was het overdekte speelgedeelte ook een feestje. Leuke tunnels waar ze doorheen kan kruipen, grote speelkussens en een ballenbak.

Vooraan de camping staan drie alpaca’s, hier nemen we regelmatig een kijkje tijdens ons vaste avondwandelingetje.

Fedde en Yenthe spelen in de zandbak en wij bestellen wat lekkers op het terras. Net of hebben kinderen hier een radar voor ๐Ÿ™‚ Het stond nog niet eens op tafel en Fedde stormde er al op af.

Een bezoekje aan de vuurtoren is iets wat wij iedere keer doen, even de toerist uithangen. Tien seconden na deze foto begon het te spoelen.

We doken snel het restaurant aan de overkant in om even op te warmen.

Herinnering voor mijzelf voor volgend jaar: Neem meer boeken mee. Ik heb twee boeken uitgelezen en had nog wel meer willen lezen. Thuis moet ik ook echt meer tijd nemen om te gaan lezen.

Nog een tip voor op Ameland. Als je kinderen hebt en ergens lekker wil eten, ga dan naar het restaurant de Piraat vlakbij de boot. Hier hebben ze een ‘piratenhol’ waar kinderen fijn kunnen spelen. Bij een kindermenu krijg je een dukaat waar ze na afloop een cadeautje van uit mogen zoeken.

En alweer een boek uit! Hygge is een heel interessant boek over de Deense levensstijl. Hygge betekend net zoiets als het Nederlandse woord gezelligheid.

Ooh mooi meisje met je grote blauwe ogen, wat vind ik jou verschrikkelijk lief. Vakanties zijn geweldig, het allerleukste is wanneer er veel tijd is voor elkaar. Thuis komt er altijd van alles tussendoor, maar op vakantie is er alle tijd. In deze vakantie heb ik extra veel met Yenthe kunnen knuffelen.

‘Mijn mannen’

Deze jongen wordt zo groot. In het zwembad durfde hij al ‘zelf’ van de hele hoge glijbaan af, zwemmen met bandjes lukt hem al zelf. En waar ik vorige zomer nog moest helpen met traplopen bij de glijbaan of uit voorzorg erachter stond zodat hij niet zou gaan vallen, zit ik nu op een bankje verderop. Ik wil geen overbezorgde moeder zijn en hem lekker overal op laten klimmen en dingen zelf laten uitvogelen en ontdekken, al ben ik soms wel een beetje bang dat hij valt, zich verstapt of uitglijdt.

Een herkansing, de vuurtoren met mooi weer.

Fedde mocht kaartjes uitzoeken voor opa en oma en pake en beppe.

De laatste boodschappen voor de laatste paar dagen halen in Fedde’s favoriete boodschappenkar.

Op de laatste volledige dag kregen we nog visite van Fedde’s vriendinnetje.

Vond je deze blogpost leuk? Lees dan ook deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4 van onze vakantie naar Ameland in 2017. Ik had deze vakantie ook iedere dag willen ploggen, vanwege hele vervelende hooikoortsklachten is dit er niet van gekomen.

7 reacties

  1. Ziet er uit als een heerlijke vakantie! Ook zo’n geluk gehad met het weer. Hygge heb ik ook gelezen, vond ik ook een heel interessant boek ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.