Dagje naar Landgoed Nienoord

Wanneer er ergens iets wordt georganiseerd met een brandweer of Paw patrol thema, moeten wij erbij zijn. Fedde is (net zoals de meeste andere kinderen) gek op alle twee! Toen wij een aantal weken geleden een winactie voorbij zagen komen waarbij je entreekaartjes voor de brandweerdag bij Landgoed Nienoord kon winnen, deden wij meteen mee. Helaas hebben wij niet gewonnen, maar we zijn alsnog een dagje naar Landgoed Nienoord geweest.

Landgoed Nienoord zit in Leek (provincie Groningen) en is een dikke aanrader. Vooraf wist ik niet zo goed wat ik van het park moest verwachten, maar ik ben positief verrast. Ze organiseren regelmatig speciale dagen, ditmaal kon je Marshall van Paw Patrol ontmoeten tijdens de speciale brandweerdag. Omdat het zo warm was hadden ze in het gras allemaal zwembadjes neergezet. Al denk ik niet dat we snel weer een bezoekje brengen aan Nienoord wanneer het zo warm is of tijdens een ‘speciale dag’. Het was wel erg druk, in de speeltuin had je hier niet zoveel last van, maar wanneer je een patatje wil bestellen moest je erg lang wachten en wij hadden net het allerlaatste parkeerplekje bemachtigd. Dit laatste hadden ze wel goed opgelost. Verderop was nog een parkeerterrein, er ging steeds een klein pendelbusje van het park naar het parkeerterrein.

In het park
Landgoed Nienoord is eigenlijk een grote speeltuin met een kleine kinderboerderij erbij. Er is een hele hoge glijbaan, miniatuurtreintjes (een van Fedde`s favorieten in het park), een apenkooi, heel veel speeltoestellen, een waterspeelplek, grote blokken en nog veel meer. Vanaf twee jaar betaal je € 8,95 entree, kinderen onder de twee zijn nog gratis. Bij de entree zit een kaartje voor een treinritje, dit treintje gaat over het hele terrein. Landgoed Nienoord bestaat namelijk uit veel meer dan alleen een speeltuin. Er is ook een zwembad en een museum. Hier moet je dan wel apart voor betalen. De entree voor het familiepark vind ik een hele redelijke prijs, kinderen kunnen zich hier een hele dag vermaken. Ik zag een aantal mensen met een picknickkleed. Wanneer je iets grotere kinderen hebt die je niet meer iedere minuut in de gaten hoeft te houden is een picknickkleed erg handig om mee te nemen.

Yenthe`s favoriet was de draaimolen. Dat koppie, om te smelten! Een dikke glimlach, ze was zo aan het genieten. Aan het einde van de middag hadden we twee hele gelukkige, maar wel uitgeputte kinderen. Een groot succes, tot de volgende keer landgoed Nienoord! Op de terugweg reden wij nog snel langs Zeeman, Yenthe had nog een aantal leggings en rompertjes nodig. Natuurlijk nam ik ook nog een aantal andere dingen mee. Uiteindelijk sloten wij de dag af bij de grote gele M. Geluksvogels, al de zoveelste keer in een paar weken tijd dat wij hier aten. Thuis even lekker douchen en op bed. En wij, wij ploften uitgeput op de bank, wat een heerlijke dag!

Om af te sluiten nog een kleine shoplog van Zeeman. Ik ben gek op deze twee shirts voor Fedde, ik heb een zwak voor vossen en dino printjes. Deze shirts zijn onderin de tas belandt, dus zijn een beetje kreukelig geworden. Ik vond de vosjes zo schattig, op deze leeftijd kan het nog net, wanneer hij straks in groep 1 zit vind hij het vast niet stoer meer.

Voor Yenthe nam ik ook nog twee shirtjes mee. Al deze shirts waren slechts 4 euro per stuk. De prijs van de pop weet ik niet precies meer, volgens mij rond de 5 euro.

3 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.