De eerste sinterklaas cadeautjes inslaan

Tijd voor een nieuwe plog, deze is van gisteren/dinsdag. Normaal gesproken werk ik altijd op dinsdag, maar deze (en volgende) week heb ik vakantie. De kinderen blijven thuis van de opvang en genieten dus lekker mee van deze vrije weken. In de vakantie hebben wij geen hele bijzondere uitjes op de planning staan. Remco is helaas wel gewoon aan het werk. Hij is altijd halverwege de middag thuis en tot die tijd vermaken we ons met zijn drieën. Wij gaan regelmatig even een stukje fietsen, kleuren en kleien wat af en gaan lekker naar buiten. Kijk mee naar wat ik deze dag heb gedaan:

In de ochtend nemen wij allemaal een frisse douche, ontbijten wij met zijn drieën en kijken Peppa Pig (Yenthe`s nieuwe favoriet). Hierna spelen Fedde en Yenthe en maken ze veel ruzie, tijd voor mij om een een aantal blogs te gaan lezen.

Ik wissel het speelgoed beneden om de dag om, zo is er regelmatig iets nieuws. Want deze jongen verveelt zich de laatste tijd behoorlijk snel. Met de speelgoedtent heeft hij al maanden niet meer gespeeld. Toen ik hem naar beneden had gehaald, was het al een groot feest. Yenthe vind hem ook heel leuk, maar ze is er nog net iets te jong voor. Mocht je nog op zoek zijn naar een leuk cadeau voor een peuter/kleuter voor in de decemberperiode, dan is zo`n speeltent echt een succes.

Fedde is een lastige fruit eter. De dag ervoor deden wij boodschappen en zocht Fedde een taartje uit. Deze mocht hij opeten onder de voorwaarde dat hij zijn fruit eerst op zou gaan eten. Picknicken in zijn tent zou vast beter gaan dacht ik, zat ik daar even naast!

Dan maar omkopen met het taartje. Zelf stiekem even een hapje nemen in de keuken! Heeft ie toch niet door 😉

Nou, dat fruit ging dus mooi niet op! Zelfs niet eens één hapje. Die taart ging terug in de koelkast. Yenthe lag op bed en ik had even een momentje alleen met deze boef.

Ik dacht een leuke foto te maken van ons tweeën. In werkelijkheid zagen bijna alle foto`s er zo uit.

Na Yenthe`s slaapje zijn we op de fiets gestapt. Het was mooi weer, dus tijd om een stukje te gaan fietsen en even een frisse neus te halen.

Een paar straten achter ons huis is een mooie wandelroute, met de fiets ben je er helaas zomaar doorheen. Het is er groen en er is een pad langs het water. Wanneer ik een stuk ga fietsen of wandelen, kies ik meestal deze route. Er zijn veel pluspunten aan het wonen in een stad, maar ik mis regelmatig groen en natuur.

De volgende stop: Intratuin! Even diertjes kijken met Fedde en Yenthe, maar er bleken alleen nog maar vissen te zijn. De konijnen, muizen, cavia`s en alle andere knaagdieren zijn er niet meer. Desondanks niet minder leuk, ze vonden het geweldig om bij de vissen te kijken.

Ik heb er momenteel geen ruimte voor, maar in de toekomst wil ik sowieso weer een aantal cactussen aanschaffen.

‘Boerderij!’ roept Fedde ineens. Tsja, als je moeder je heeft beloofd dat je bij de dieren gaat kijken, snap ik dit ook erg goed. Toen wij dichterbij kwamen en hij zagen dat er in de ‘boerderij’ geen dieren maar kleren stonden, was de teleurstelling erg groot.

Wij fietsen weer dezelfde route terug en halen Remco hierna op, die is inmiddels ook alweer bijna klaar met werken.

De taart is half gesmolten, maar hij heeft EINDELIJK fruit gegeten.

Samen een pakketje ophalen! Ik kocht kleren via Instagram. Ik hou van die kastjevan.. accounts, vaak zit er een hele hoop leuks tussen.

Deze jurkjes heb ik overgenomen van Sarah (@rijneker_rebels) Het linker jurkje heeft ze al eerder gehad in een kleinere maat en is oorspronkelijk van Hema. Hij stond haar altijd zo leuk en die maat heeft ze uiteindelijk maar iets van één maand gedragen. Ik noem Yenthe altijd tuttebel, dit zwarte jurkje is dus net wat voor haar.

Voor het eten nog een stop bij het Stenen tijdperk in Leeuwarden. Dit is een speelcafe in Leeuwarden, kinderen kunnen hier spelen met Lego, Duplo en Playmobil. Via de Facebookpagina verkopen ze regelmatig leuke tweedehands sets van Playmobil of Lego. Een tijdje geleden kocht ik hier al een leuke politie set, maar deze graafmachine vond ik ook te leuk. Dit zijn al de eerste cadeautjes voor de decembermaand. Meestal begin ik na de zomer met kopen van de eerste dingen. Wanneer je elke maand 1 a 2 dingen haalt, verspreid je de kosten een beetje. Plus dat de prijzen van speelgoed vanaf november (soms eind oktober) vaak ook omhoog gaan. De laatste tijd probeer ik ook steeds vaker speelgoed tweedehands te scoren. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

Via Facebook las ik dat het ‘op de bank eet-dag’ is. We aten niet op de bank, maar bestelden wel iets wat hier geschikt voor is.

De rest van de avond heb ik besteed aan het schrijven van deze blog en keken wij Baantjer de film (via Videoland).

Eén reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.