Inspiratie voor een meisjes slaapkamer

Bij ons in huis heeft Yenthe het allerkleinste slaapkamertje. Ze slaapt nu nog in een ledikant, wanneer ze straks wat groter wordt, past er aan de ene kant van haar kamer net een eenpersoonsbed, ertegenover nog een ladekast en dan staat het al vrij vol. Momenteel ligt het bovenste gedeelte van Yenthe`s kinderwagen op haar slaapkamer, samen met nog wat speelgoed. Hierdoor lijkt het af en toe meer op een opslagkamer, dan haar slaapkamer. Via Pinterest vind ik de mooiste slaapkamers voor meisjes, maar Yenthe haar slaapkamer is nu eenmaal vrij klein. De kamers die op pinterest staan beschreven als klein, zijn nog steeds twee keer zo groot als haar slaapkamertje. Inspiratie voor kleine en leuke meisjes slaapkamers is helaas lastig te vinden. Toch heb ik er een aantal mooie afbeeldingen gevonden, het leek mij leuk om deze te delen als een soort van moodboard. Eind volgend jaar zal ze wel overgaan naar een groot bed. Het lijkt mij leuk om haar slaapkamer langzaamaan een beetje te veranderen tot een peuterkamertje. In haar slaapkamer zit een kleine inbouwkast. Hier kan ik nog redelijk wat kwijt. Mocht ze in de toekomst ook heel erg van jurkjes houden, lijkt het me leuk om een mooi kledingrek op haar kamer of aan de muur te plaatsen.

In deze blog kun je een aantal foto`s bekijken van Yenthe`s kamertje zoals die nu is. De gebloemde hartjesstickers op haar muur zijn nog steeds mooi, maar ik mis wat kleur. Zoals je op de inspiratie foto`s kunt zien, hou ik van zachtroze of oudroze, bloemenprintjes, zwanen, aardetinten, sprookjes en dromerige kamertjes. Toch vind ik veel kamertjes die op Pinterest staan te druk. Ze moet er wel in kunnen slapen, een rustig kamertje is dan wel zo fijn!

Ik ben verliefd op de roze lamp op foto 4, vind de oud roze muur van de laatste foto geweldig en zou zeker wat zwanen en bloemen printjes of accessoires toe willen voegen. Yenthe moet het zelf natuurlijk ook mooi vinden. Een meisje van 1,5 kan dat natuurlijk nog niet duidelijk maken. Het is toch een beetje link om haar slaapkamer om te toveren tot een prinsessen walhalla en hier veel geld in te steken. Straks is ze 3 en houdt ze van ridders of is ze gek van de kleur blauw, je weet maar nooit.. Ik vermoed dat de keuze dan ook gaat vallen op aardetinten. Deze zijn neutraal en kun je opleuken met mooie accessoires. De komende tijd ga ik om mij heen kijken voor leuke budget dingen voor op haar kamer om zo stap voor stap haar kamer een beetje mooier te maken.

Foto 1 (Bron) Foto 2 (bron) Foto 3 (bron) Foto 4 (bron) Foto 5 (bron) Foto 6 (bron) Foto 7 (bron) Foto 8 (bron) Foto 9 (bron) Foto 10 (bron)

Eén reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.