Peppa Pig komt er hier niet in

Hebben jullie wel eens geroepen dat bepaalde tekenfilms er niet in zouden komen bij jouw thuis ? Ik had dat dus met Peppa Pig, ik vond het een heel irritant en brutaal varkentje. Daarnaast was het ook niet echt mooi getekend, mijn kinderen krijgen dat niet te zien! Yenthe had tot een paar weken geleden erg weinig interesse in tv kijken. Tijdens het ontbijt mogen ze hier meestal even tv kijken. Mijn dochter eet vaak haar ontbijt, kijkt wel maar de tv, maar is meer bezig met haar eten en het speelgoed wat op de grond ligt. Spelen doet ze vele malen liever dan naar een beeldscherm staren. Op een dag werd er op de kinderzender wat er op dat moment voor was, een dubbele aflevering van Peppa Pig uitgezonden. Ik zou nog gaan zappen, maar kon de afstandsbediening zo snel niet vinden. ‘Laat maar’ dacht ik toen nog, die ene keer zou vast niet veel indruk maken op ze. Boy was i wrong! Het was afgelopen en Yenthe wees naar de tv, knikte heel heftig ja en zei iets wat op de naam Peppa leek. Het is vast toeval dacht ik toen nog. Die middag en de volgende ochtend kroop ze regelmatig naar het tv meubel, wees naar de tv die uit stond en keek mij vragend aan, Peppa zei ze weer. Dit kon geen toeval zijn.. Ze doelde dus echt op Peppa Pig.

Om er echt helemaal zeker van te zijn dat Yenthe Peppa Pig leuk zou vinden, testte ik het nogmaals. Ik wilde haar reactie op Peppa ook eens aan Remco laten zien. Via Google las ik dat er meerdere afleveringen van Peppa op Netflix staan. Nadat ik de app had opgestart, stond het roze varkentje al tussen de suggesties. En dag zag Yenthe meteen, die pop begon nog net niet te klappen van blijdschap. En ja, als je dochter ergens zo blij van wordt, vind jij het zelf automatisch ook leuk. Ook al is het een ietwat brutaal varkentje.. Inmiddels heeft ze het hele seizoen al een paar keer gezien en ik moet zeggen dat deze afleveringen mij nog wel meevallen. Ze heeft haar grote broer helaas ook al aangestoken met het Peppa Pig virus. Hij was aan het tekenen op zijn tekenbord en tekende een soort aardappel. ‘Wat mooi, wat is het?’ vroeg ik. Een modderpoel! Riep Fedde vervolgens enthousiast.. Toen mijn schoonouders een tijdje geleden terugkwamen van vakantie en souvenirtjes mee hadden genomen, was de liefde voor Peppa al helemaal compleet. Van opa en oma kreeg ze namelijk een knalroze Peppa rugzak en een Peppa knuffel. Deze moet ze een paar keer per dag even knuffelen en krijgt regelmatig hapjes van haar koek, rozijnen of brood.

Mogen jouw kinderen Peppa Pig kijken?

5 reacties

  1. Peppa nog niet uitgetest. Zoontje Felix is niet zo’n fan van TV. Soms wil hij eens ‘auto’s kijken’. Ben ik stiekem blij dat hij Cars nog niet kent. We houden het op Tom Takelwagen voorlopig.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.