Deze prijzen heb ik gewonnen

Al heel mijn leven heb ik vrij veel geluk als het om winnen van prijsvragen gaat. Als kind heb ik een paar keer gewonnen met kleurwedstrijden en een slagzin afmaken. Toen deed ik nog niet actief mee met winacties. Rond mijn 18de begon ik steeds vaker mee te doen met prijsvragen en winacties, vanaf die tijd heb ik er ook echt vaak geluk mee gehad. Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat ik het vermoeden heb dat ik blogger ben wel meespeelt. Soms wordt je willekeurig uitgeloot, maar vaak wordt de winnaar ook gewoon uitgekozen of moet je een leuke reactie of reden achterlaten. In mijn reacties stop ik altijd moeite, ik probeer het merk waarvan de winactie is altijd in de reactie te betrekken en er iets origineels van te maken. Zielige verhalen gaan je echt niet helpen winacties te winnen, positieve en enthousiaste reacties wel. Via Facebook helpt een foto bijvoegen vaak. Nu kan je nog zo goed je best doen, maar natuurlijk speelt geluk ook mee.

Deze prijzen heb ik gewonnen:
Mijn eerste grote prijs was een nieuwe smartphone. Deze kon je winnen met een fotowedstrijd via Facebook. Elke week had weer een ander thema. Het thema van de week waarin ik heb gewonnen weet ik niet eens meer precies. Ik had een foto gemaakt van een Pim Pam Pet spel die stopte op de letter van het telefoonmerk en er een kaartje bijgelegd met de opdracht: iets wat je graag wil hebben. Hier heb ik vervolgens nog een leuke beschrijving bijgevoegd. Die week werd ik dus als winnaar uitgekozen.

Er zijn een aantal grote prijzen, maar vooral wat kleinere winacties waar ik geluk mee heb gehad. Zo heb ik heel veel bioscoop kaartjes gewonnen, een paar cadeaubonnen, kaartjes voor Walibi, een kleurworkshop, beauty pakketjes en veel speelgoed voor mijn kinderen. De leukste dingen die mij zijn bijgebleven zijn de vakanties die ik heb gewonnen. De eerste is inmiddels iets van 4 jaar geleden. Via de zomerweggeefmaand bij Glamour won ik een weekend Parijs voor 2 personen. Dit weekend was geweldig en ik ben nog steeds erg blij dat wij deze mooie stad hebben kunnen bezoeken. De tweede vakantie was een week naar RCN de Roggeberg. Of ik het volgende echt als een winactie mag rekenen weet ik niet, maar ik werd in 2015 uitgekozen om met Martine en Willemijn (bekend van de blogs 2WMN en Livelifegorgeous) en nog 10 andere meiden een middag naar Groningen te komen voor de Meet&Shop. Ik vind het zo jammer dat ze helemaal overgestapt zijn naar Youtube. Als we het nu toch over influencers hebben, misschien zijn jullie wel bekend met fashionblogger en voorstander van body positivity: Edith Dohmen? Ooit had zij een eigen kledingcollectie, hiervan had ik een kledingstuk naar keuze gewonnen en deze heeft ze toen persoonlijk overhandigd. Ik koos voor de bloemenblazer, ik vind de print nog steeds erg gaaf, maar heb hem een tijd geleden verkocht omdat ik hem niet meer pas. (Zie foto) En ooit, heel wat jaren geleden, heb ik een parfum workshop van Mexx plus meet en greet met Carice van Houten gewonnen. God, wat is dat een leuke en mooie vrouw in het echt! Ze was heel nuchter, grappig en heel normaal. Aan het einde van de middag kregen wij een grote goodiebag mee naar huis met allemaal parfum van Mexx. Deze zijn tot op de dag van vandaag nog steeds favoriet. De winactie die ik ooit heb gewonnen en het allerbeste bij mij past, was 150 euro shoptegoed van Zalando, dit won ik via jurkjes.nl.

Zo is er ook eens een flinke prijs door mijn neus geboord, eentje waar ik nog steeds best wel van baal. Ik had een cadeaubon van M&S mode gewonnen. Tenminste, ik had mail gekregen dat ik als winnaar uit de bus was gekomen. Hartstikke leuk natuurlijk, dus ik heb meteen een mail terug gestuurd. Na 4 dagen kreeg ik nog geen reactie, dus ik stuurde nog een mail. Net zoals op dag 6 en dag 7. Op de achtste dag kreeg ik een mail terug, ik had niet binnen de 7 dagen gereageerd, dus was er een andere winnaar uitgekozen. Deze had al wel gereageerd, dus ze hadden de waardebon al naar haar opgestuurd. Ik stuurde een aantal mailtjes terug dat ik wel degelijk binnen de 7 dagen had gereageerd, zelfs nog binnen een paar uur. Bij de mail voegde ik nog een aantal printscreens toe. Ze hadden hun hele mailbox afgezocht, maar konden mijn mailtjes nergens vinden, ook niet in de spambox. Ik blijf het een vreemd verhaal vinden, alle mailtjes zijn niet aangekomen, behalve de laatste die niet binnen de 7 dagen viel. Maar goed, ze hebben geprobeerd het goed te maken, ik kreeg een goodiebag opgestuurd. Ik moest mijn maat doorgeven en vertellen waar ik van hield, ter compensatie zouden ze een leuk pakket opsturen. Vervolgens kreeg ik een shirt wat 2 maten te groot was, een kanariegele nagellak, een lipstick in een kleur die totaal niet mijn smaak was, een armbandje die al stuk was bij aankomst en kortingsbonnen(die geldig waren bij besteding van 50 euro). De bedoeling was goed, maar toch bleef het jammer. In mijn hoofd had ik de bon al uitgegeven. Er hingen een aantal mooie warme vesten in de winkel en ik had een leuke winterjas op het oog.

Ik besef me wel degelijk dat ik heel veel geluk heb en ben erg blij met alle dingen die ik ooit heb gewonnen. De leukste dingen om te winnen blijven toch de ervaringen, zoals de vakantie`s, workshops en dagjes uit. Al zijn kledingbonnen ook wel heel erg leuk. Wel kies ik er bewust voor om alleen mee te doen aan dingen die ik echt heel leuk vind. Bij een winactie waarbij ik twijfels heb of ik de prijs wel echt ga gebruiken, gun ik het iemand anders. Ik vind het doodzonde wanneer iets hier in de kast ligt te verstoffen.

Heb jij ook geluk met winacties ? Zoja, wat heb jij dan gewonnen?

12 reacties

  1. Wow! Dat zijn een hoop leuke prijzen. Ik heb voornamelijk kleine prijzen gewonnen, maar dat is inmiddels ook alweer lang geleden. Grootste prijs was een boxspring bed die mijn dochter heeft gekregen van mij. Ging ook niet zonder slag of stoot aangezien het bijna een jaar duurde voordat het bed geleverd werd.

  2. Wat een heerlijk artikel! Ik doe ook geregeld mee met winacties en heb in de afgelopen jaren dingen gewonnen als een Nintendo 3DS, een fotoshoot, boeken en nog een aantal andere dingen. Soms hoor je mensen dan zeggen: jij wint altijd, maar dat zijn natuurlijk mensen die weinig meedoen met acties haha. 🙂

  3. Ik win af en toe. Ik doe alleen mee met winactie waar ik echt wat aan heb. Mijn mooiste winactie? een minuut gratis winkelen. Dat heeft de supermarkt geweten. De kassa stopte na ruim 450 euro met tellen. Voor de rest boeken, tijdschriften en spelletjes

  4. Ik won al verschillende cd’s en tickets voor theatervoorstellingen. Als kind won ik ook een weekend Parijs, de reisorganisatie maakte daar speciaal voor mij een weekend Disney Parijs van! Mijn geluk begint wel te keren heb ik de indruk. Erg lang geleden dat ik nog wat won.

  5. Ik heb ook al best wat leuke dingen gewonnen met winacties, Idd gratis entree kaartjes maar ook een toen hele hippe dure zonnebril van 200 euro het was meer een smal streepje over je ogen,… Hmm ja raar uit te leggen. Het leukste om te winnen vind ik boeken want ik ben echt gek op boeken.

  6. Leuk om te lezen! Ik win eigenlijk nooit wat, behalve vorig jaar. Toen had ik mega veel geluk. Ik deed mee aan een bloginsiders actie bij de blog Leuke Recepten. De actie ging over kiwi’s en je moest er een paar receptjes mee verzinnen. Toen won ik, super leuk! Ik kreeg een reischeque van 200 euro die ik kon besteden bij Travelbird. Ik ben toen op citytrip geweest met mijn vriend naar Praag, was ontzettend leuk. Verder heb ik vorig jaar een week naar de Algarve gewonnen. Vliegtickets, huurauto, verblijf in een prachtige B&B, ontbijt… Alles erop en eraan. Ik had me alleen maar hoeven inschrijven voor een nieuwsbrief van FashionChick en toen won ik. Echt ongelofelijk. En verder won ik een cheque van Natuurhuisje. Ik had daar een keer een huisje gehuurd en daarvan een foto op Instagram gedeeld. Blijkbaar speurt Natuurhuisje om de zoveel tijd naar de leukste foto’s van klanten en toen kwamen ze mijn foto tegen en die vonden ze blijkbaar zo leuk dat ik toen die cheque kreeg. Mijn vriend, onze honden en ik hebben die bon gebruikt voor een weekendje in een huisje in de Ardennen. Was super leuk. Wat een geluksgevoel kun je dan ervaren.

    Ik herken me trouwens in wat je zegt over alleen meedoen als de prijs je echt leuk lijkt. Dat doe ik ook, trekt het me niet aan, dan doe ik niet mee en gun ik het iemand anders van harte.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.