Deze blogposts wil je niet missen #4

In de blogwereld ben ik al jaren bekend. Wanneer je 5 jaar geleden blogs wilde lezen, was je soms na 2 uren nog niet klaar. Een aantal fanatieke bloggers plaatsten per dag soms wel 2 tot 3 nieuwe blogposts. Dagelijks bloggen was veel normaler en mensen noemden collega bloggers ook vaker in hun blogs. Nu gaat het schrijven van heel veel blogs wel ten koste van kwaliteit en ben ik blij dat lezeressen dit tegenwoordig niet meer verwachten, maar elkaar meer bezoekers gunnen en leuke blogs met elkaar delen mis ik wel. Het leek mij dan ook leuk om mijn favoriete blogartikelen van afgelopen week met jullie te delen. Dit zal voortaan wekelijks gebeuren, elke zondag kun je dit overzicht op mijn blog vinden. Ik volg vooral mama, lifestyle en persoonlijke bloggers. De onderwerpen van deze week zijn niet heel erg mama gerelateerd. Veel leesplezier! Welke bloggers van dit lijstje kende jij nog niet?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Deze-blogposts-wil-je-niet-missen-4.png
Links foto van MissMurphy / Rechts foto Lifebyrosie

Het zelfgebreide vest van Alyssa
Blogger Alyssa volg ik al heel lang. De laatste tijd was ik haar blog een beetje uit het oog verloren. Ik kwam deze blog over haar zelfgemaakte mooie vest tegen en sindsdien volg ik haar weer fanatiek.

Red de bibliotheek!
Dat ik graag lees is geen geheim. Ik vind de bibliotheek echt een uitkomst. Mijn voorkeur gaat uit naar gewone papieren boeken. Steeds nieuwe kopen is zonde van het geld en ook niet bepaald goed voor het milieu. Een boek lees je meestal maar een keer. Er verdwijnen steeds meer bibliotheken en wanneer deze niet meer zouden bestaan zou dit dood en doodzonde zijn. Wanneer je graag leest, overweeg dan zeker eens een abonnement op de bieb te nemen. Financieel gezien is dit ook nog veel voordeliger dan elke keer nieuwe boeken kopen.

Stoppen met het kopen van fast fashion
‘We zijn met z’n allen meer kleding gaan dragen, maar minder van onze kleding gaan houden. En daar mag wat mij betreft verandering in komen.” Schrijft Mirjam in haar blog. Ik geef haar groot gelijk! Ik koop de laatste tijd al een heel stuk minder kleding en draag de kleding die in mijn kast hangt vrij veel. Zoveel kleding hebben wij nu ook weer niet nodig. In haar blog deelt ze een aantal tips om minder kleding te gaan kopen.

Rommelmarkt shoplog van Rosanne
Om maar een beetje in het thema te blijven: Rosanne bezoekt af en toe een rommelmarkt. Op een of andere manier slaagt ze hier heel vaak erg goed voor zichzelf. Ik ben ook wel eens een paar keer naar een rommelmarkt geweest, maar kan bijna nooit iets leuk vinden. Ja, voor mijn kinderen, nooit voor mijzelf! Zo schreef ze afgelopen week ook een blogpost over haar capsule wardrobe (lees hier deel 1 en deel 2). Een capsule wardrobe houdt in dat je kledingkast niet overvol is, er alleen maar kledingstukken in liggen die je heel veel draagt, waar jij je fijn in voelt en waarbij alles gemakkelijk met elkaar gecombineerd kan worden. Ik draag alleen maar jurkjes en alle jurken in mijn kledingkast draag ik ook regelmatig, ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik dan ook een capsule wardrobe heb.

Wat Romy ooit stom vond aan zichzelf, maar nu wel kan waarderen.
Een mooi lijstje waar Romy vroeger onzeker over was, maar wat ze nu van zichzelf accepteert. Ik hou wel van zulke persoonlijke blogposts. Romy`s blog is sowieso een dikke aanrader!

Zou jij terug willen naar een leven zonder smartphone door Shirley
Ik hou ontzettend veel van bloggen en instagram, maar het neemt wel ontzettend veel tijd in beslag. Shirley, de schrijfster van deze blog, komt tot de conclusie dat ze haar telefoon echt wel nodig heeft. Mij had het niet zo`n probleem geleken om zonder te moeten. Ik denk dat het gezelliger is zonder. Voor de smartphone was er veel meer echte aandacht en tijd voor elkaar, dat mis ik wel eens.

Zo krijg je minder micro plastics binnen
Dat plastic een heel heel groot probleem is, is inmiddels wel bekend. Er wordt steeds meer onderzoek naar gedaan en alle resultaten zijn tot nu toe niet erg positief. Het is zelfs zo dat wij waarschijnlijk een creditcard aan plastic eten per week. Vrij schokkend vind ik persoonlijk! In deze blog worden een aantal tips gedeeld om minder plastic binnen te krijgen.

2 reacties

  1. Wat ontzettend leuk en lief dat je mijn artikel noemt! Dank je wel! <3 Ik ga meteen een aantal van de andere artikelen ook lezen. Leuk om zo nieuwe blogs te ontdekken!

  2. Zitten een paar nieuwe blogs tussen voor mij, leuk! Ik ga ze eens bekijken. Ik vind meerdere blogs per dag wel héél ambitieus en knap hoor haha! Heb al moeite met die twee keer in de week halen, oeps.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.