Deze blogposts wil je niet missen #5

Afgelopen week zijn er weer een hele hoop leuke blogposts van andere bloggers gepubliceerd. Natuur, voedselverspilling en milieubewust leven zijn onderwerpen die de laatste tijd veel spelen, dit wordt door bloggers snel opgepikt. Nu de herfst van start is gegaan, trekken veel mensen eropuit en plannen een dagje naar het bos. Tussen deze blogposts vind je een hoop inspiratie voor leuke bosactiviteiten met kinderen. Na het lezen van deze blogartikelen heb je ongetwijfeld zin om zelf ook de natuur en/of het bos op te gaan zoeken.

Bron foto links Eengoedverhaal/ Bron foto midden Lifebyrosie / Bron foto rechts Unicornsandfairytales

Waarom katoenen tasjes toch niet zo duurzaam zijn
Uit onderzoek is gebleken dat katoenen tasjes helemaal niet zo duurzaam zijn. Ze zijn pas duurzamer als je hem 75 keer zou gebruiken i.p.v. een plastic tasje. Tegenwoordig krijg je katoenen tasjes gratis bij actie`s of koop je ze wanneer je er weer een leuke tegenkomt. Om eerlijk te bekennen hebben wij ook al snel een stuk of 8 van deze tassen in huis liggen. Heb jij er ook zoveel? Mirjam geeft in deze blogpost een aantal tips wat je nog meer met deze hippe katoenen tassen kunt doen.

Anna deelt een aantal simpele tips om voedselverspilling tegen te gaan

Het is erg zonde wanneer je voedsel weg moet gooien. In deze blog staan een paar simpele tips om dit tegen te gaan. Hier in huis proberen wij ook zo weinig mogelijk voedsel te verspillen door te lunchen met restjes van de vorige avond en veel in te vriezen. Wat doe jij tegen voedselverspilling?

Kinderboeken over het klimaat
Nu hoeven mijn kinderen echt niet te weten hoe ernstig het staat met het klimaat. Ik vind het wel belangrijk dat ze een aantal basisregels leren over de natuur. Dat je er zuinig op moet zijn bijvoorbeeld. Binnenkort plannen we weer een bezoekje aan de bibliotheek en wil ik eens gaan kijken of een van deze boeken hier ook te huren zijn, ik ben namelijk best wel benieuwd naar deze kinderboeken.

Geldgewoontes van mensen die gelukkig zijn
Onderzoeken over geluk vind ik altijd erg interessant. Nu moet ik zeggen dat ik mijzelf wel als heel gelukkig beschouw, maar ik vind het boeiend om hier over te lezen. Hoe hou je dat geluksgevoel vast, hoe neem je tijd voor jezelf en hoe zorg je voor veel rust in je leven zijn onderwerpen waar ik afgelopen tijd al over heb gelezen. Toen ik deze titel las, werd ik meteen nieuwsgierig. Bij mij komt het lijstje ook behoorlijk overeen.

Bosactiviteiten met kinderen
Naar het bos gaan is iets waar ik geweldige herinneringen aan heb. Als kind vond ik het erg gezellig, lekker wandelen in het bos, zoeken om wilde dieren en op zoek gaan naar de hoogste boom in het bos. Met kleine kinderen zijn er heel veel leuke activiteiten te doen in het bos. Helaas zal het voor ons dit jaar geen bezoekje aan het bos worden. Ik vrees dat dit met een kinderwagen geen goed idee is. Dan nog even wachten tot Yenthe iets ouder is en flinke stukken kan lopen.

Rosanne ging met haar zoon het bos in en nam een mooie printable mee
Rosanne is al tijden een van mijn favoriete bloggers. Ze maakt prachtige foto`s, doet altijd hele leuke dingen met haar zoontjes en schrijft erg leuk. Dit middagje bos leverde een aantal prachtige foto`s op. Dit zou ik sowieso ook erg graag met Fedde willen doen.

Hygge activiteiten in de herfst
Mocht je de boeken Hygge en Lykke nog niet hebben gelezen, raad ik je aan dit de komende tijd zeker te gaan doen. Ik vind de Deense levensstijl erg interessant. Uit verschillende onderzoeken komen Denen steeds uit de test als gelukkigste mensen. Nederland volgt daarna ook al snel. Denen hebben Hygge, te vergelijken met het Nederlandse gezelligheid, alleen dan nog met meer betekenis. In deze blogpost vind je hoe je Hygge toepast in de herfst.

7 reacties

  1. Wat een leuk lijstje met inspirerende artikelen. Ook ik ben nu wel heel benieuwd naar het artikel over de katoenen tasjes. Dat ga ik eens lezen. Rosannes blog vind ik ook altijd een feestje om te lezen trouwens.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.