Koekjes bakken met een dreumes

Via Twitter heb ik al een aantal keren om tips gevraagd voor leuke activiteiten binnenshuis met een (bijna) 2 jarige. Ik heb al een aantal keren koekjes bakken als suggestie gekregen. Het ene kind snapt dit natuurlijk eerder dan het andere kind, maar eigenlijk vond ik Fedde er nog iets te jong voor. Velen van jullie doen dit toch regelmatig met jonge kinderen, dus ik besloot het er gewoon op te wagen. In de voorraadkast stond toevallig nog een bakmix waar alleen water voor nodig is, ideaal voor zo`n eerste keer uitproberen! Lees hieronder mijn ervaring.Welke bakmix heb ik gebruikt?
Toevallig lag er nog en Home made chocolate chip cookies bakmix in de kast. Het enige wat je hierbij hoeft te doen is water aan de bakmix toevoegen en mixen. Ideaal voor een eerste keer met jongere kinderen. Over een jaar wil ik best eens zandkoekjes met Fedde gaan bakken, maar een recept waarbij meerdere ingrediënten nodig zijn en moeten worden afgemeten duurt voor nu gewoon nog te lang. De koekjes waren erg lekker, ondanks dat ik precies genoeg water heb toegevoegd, werd deze mix wel heel erg plakkerig. De volgende keer zou ik voor een andere mix/merk kiezen. Achteraf heb ik wel een klein beetje spijt dat ik dit niet eerder met hem heb gedaan.

En? Was het een succes?
Een hele enthousiaste ja! Het is nog lastig om een tweejarige koekjes te laten maken
Simpele taken zoals roeren en het water bij de mix gieten kunnen ze (met een beetje hulp) prima uitvoeren. Het proeven van de bakmix en koekjes is het allerleukste gedeelte, of je nu 2 of 25 jaar bent 🙂 Deze koekjes moeten slechts 15 minuten in de oven. Voor een ongeduldige dreumes of peuter is dit precies lang genoeg. Mochten jullie nog meer tips hebben voor originele en uitdagende binnenactiviteiten voor een dreumes/peuter hoor ik het graag in de reacties!

Vanaf welke leeftijd zou jij koekjes gaan bakken met jouw kinderen?

11 comments

  1. Ik zou het niet meer weten hoe oud ze waren weet wel dat ze het deeg opaten dus zal vrij jong zijn geweest 🙂 blijft altijd leuk om te doen

    Like

  2. Oh, wat lief!!! Dat zijn de beste herinneringen voor ouder en kind. Ik zou niet weten wat een mooie leeftijd is om met samen koken en bakken te beginnen, maar dit ziet zo cute uit!.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s