De namen die het niet zijn geworden

Yenthe is alweer dik zes weken bij ons. Tijdens de zwangerschap had ik de naam een paar keer bijna verklapt. Wij waren het namelijk al snel eens over de naam. Al had ik rond een week of 30 wel even mijn twijfels. De naam Yenthe stond al bovenaan mijn lijstje toen ik zwanger was van Fedde. Toen wij de naam voor Fedde uitzochten werd ik spontaan verliefd op de naam van hem. Ik was helemaal overtuigd dat dit DE naam zou worden. Dat had ik destijds ook met Yenthe haar naam, maar inmiddels was de naam niet meer nieuw en had ik niet hetzelfde gevoel bij de naam. Toch bleef het mijn favoriete naam, er was geen enkele naam die ik mooier vond. Gelukkig heb ik geen spijt van de naam en past het precies bij haar. Ik hou van namen die niet te lang of kort zijn, niet heel vaak voor komen, maar ook weer niet te apart zijn. In het begin van mijn zwangerschap was ik ervan overtuigd dat het weer een jongen zou gaan worden. Remco en ik hadden het er al over gehad dat wij dan voor de naam Mads zouden gaan. Al vloekt deze naam wel een beetje bij de achternaam, spreek Mads Zwart maar eens uit( denk aan de kleur mat zwart). Het is niet de grootste schaamnaam (denk aan Pim Mol,  Roy Bos of Jo de Jong), maar  het was niet de ideale combinatie geweest. Andere jongensnamen die ik leuk vond zijn: Boaz en Redmer. De naam Jilles vond ik ook heel erg mooi, maar Remco vond dit vreselijk. Op de lijst voor meisjesnamen stonden nog: Marit, Mirthe, Elin, Maren en Rixt. Welke jongens en meisjes namen vindt jij mooi?

11 comments

  1. Hier komen geen kinderen, maar ik vind Stella een prachtige meisjesnaam en als ik een dochter zou hebben gekregen was dat zeker de naam geworden. Mijn vriend vind Henk dan weer een perfecte jongensnaam… *zucht*

  2. Yenthe is een supermooie naam!! De mooiste uit je lijstje hoor! 🙂 Onze dochters hebben ook een Y in hun naam.

  3. Het is een leuke combinatie geworden. Ik vind korte namen altijd wel leuk. Waarschijnlijk omdat mijn eigen naam ook altijd wordt afgekort en dat ik daarom namen wilde waarbij dat niet kon. Al gebeurd het toch, van Evi maken mensen blijkbaar Eef.

  4. Leuk! Wij hadden de naam Benthe ook al heel vroeg en na de geslachtsbepalende echo was het helemaal duidelijk. Onze dochter heet Benthe. Nooit spijt van gehad.

  5. Oh ik zou het dus ook héél moeilijk vinden om die naam te verzwijgen. Wij zijn nog lang niet van plan om baby’s te maken maar onze namen liggen wel al zo goed als vast 😀 Ik vind een een iets specialere naam ook fijn, maar dan ook weer niet zo speciaal dat mensen hem constant fout uitspreken. Alleen jongensnamen vind ik eigenlijk nog wel moeilijk.
    Het geboortekaartje is echt supermooi trouwens!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.