Grote broer

Fedde is inmiddels alweer 10 weken grote broer. Het gaat de laatste tijd veel over Yenthe op mijn blog, maar natuurlijk mogen we Fedde ook niet vergeten. Voordat Yenthe werd geboren had hij nog weinig interesse in baby`s en was hij ook niet snel jaloers. Ik kon mij totaal geen voorstelling maken hoe de eerste ontmoeting tussen Fedde en zijn zusje zou zijn en hoe de weken die erop volgen zouden verlopen. Dat hij jaloers zou zijn maakte ik mij totaal geen zorgen over, ik hoopte alleen maar dat hij het leuk zou vinden om een zusje te krijgen. Het is natuurlijk wel een hele grote verandering voor zo`n klein jongetje. In deze blogpost vertel ik kort hoe Fedde het vind om grote broer te zijn en hoe de eerste ontmoeting verliep.Grote broerYenthe werd midden in de nacht geboren. Om 2 uur waren wij alweer lekker thuis en iets later zijn we gaan slapen. Tenminste, een poging tot. Yenthe sliep naast ons en Fedde werd iets later ook wakker. Hij heeft toen tussen ons in geslapen zonder dat hij haar heeft gezien. Een paar uurtjes later was het alweer tijd om op te staan. Remco nam Fedde mee naar beneden en ik kwam iets later met Yenthe. Toen hij Yenthe zag begon hij helemaal te stralen en wilde haar meteen bekijken. Fedde zegt nog niet veel woordjes, maar wees meteen naar haar en riep baby. Tijdens de zwangerschap heb ik wel eens een boekje met hem gelezen over grote broer/zus worden, wij hebben kinderfilmpjes hierover gekeken en ik heb hem regelmatig verteld dat er een baby in mijn buik zat. Hij toonde nooit veel interesse en ik had dan ook het idee of kwam het niet helemaal binnen. Dus toch wel! Sindsdien roept hij regelmatig om ‘baby’. Wanneer ze even uit zijn zicht is gaat hij meteen opzoek naar haar. Vanaf het eerste moment was het dikke liefde tussen die twee. Yenthe kijkt met grote ogen naar haar grote broer en vind hem reuze interessant. Wanneer ze moet huilen komt Fedde vaak met een knuffel naar haar toegerend om haar te troosten. En op zulk soort momenten ben ik zo verschrikkelijk trots! Hij doet het zo goed en is nog geen enkele seconde jaloers geweest. Heel af en toe is die wel eens boos wanneer ik hem niet meteen kan helpen omdat ik Yenthe een flesje geef, dat hoort ook voor een groot gedeelte bij de leeftijd. Ik had mij deze eerste ontmoeting en weken niet beter voor kunnen stellen.liefs-tineke

7 reacties

  1. Heerlijk die broertjes/zusjes liefde he. Jaloezie kwam hier later toen de jongste rond kroop en aan zijn speelgoed ging zitten haha

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.